Storstryk för U21 i Åtvidaberg

12 april, 2017 kl. 14:15

Degerfors IF U21 var obesegrade inför gårdagens bortamatch mot Åtvidaberg. När första förlusten väl kom blev den rejäl, hemmalaget var överlägset och vann med 4-0 på Kopparvallen.

Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle stå som segrare när Åtvidabergs U21-lag mötte Degerfors motsvarighet på Kopparvallen under måndagkvällen. Dessutom fick hemmalaget bästa möjliga start i matchen då laget tog ledningen redan i sjunde matchminuten.

DIF stod för ett bolltapp varpå Åtvidaberg vände på spelet och Simon Marklund drog iväg i en djupledslöpning. Jesse Öst var sedan på bollen men kunde inte hindra den från att sitta i nättaket.

2-0 kom psykologiskt tungt för DIF, minuten före halvtidsvilan. ÅFF kom i en omställning och därefter kom ett inspel snett inåt bakåt mot straffpunkten. Där fanns Adam Egnell och skickade in bollen i första hörnet.

Nästa mål var om möjligt ännu tyngre mentalt för bortalaget. Det hade nämligen bara gått två minuter av andra halvlek när 3-0 var ett faktum. Målet kom på hörna sedan Degerfors först fått undan bollen två gånger om. Nyförvärvet från Hammarby, Isac Lidberg antecknades som målskytt.

Med tio minuter kvar att spela kom också 4-0. Daniel Rambin nåddes av en andraboll strax utanför straffområdet och kunde oattackerad trycka in slutresultatet.

DIF-tränaren Roger Werner var självklart besviken efter matchen:

– Åtvidaberg var mycket bättre än oss ikväll och kunde vunnit med ännu större marginal. Jesse Öst var vår bäste spelare trots fyra insläppta bollar vilket säger en del om hur det såg ut säger Werner.

– ÅFF är det klart bästa laget vi mött hittills, de var rejälare än oss och bättre på allt. Med lite bättre skärpa i sistapassningarna kunde vi ändå kommit närmare men kvaliteten fanns inte riktigt där ikväll avslutar Roger Werner.