U19 tog säsongens första seger

Efter förluster i de två inledande seriematcherna blev det tredje gången gillt när DIF U19 på skärtorsdagen besegrade Carlstad United på Stora Valla.

Förlust i premiären med 4-2 borta mot Ljungskile. Nytt nederlag på resande fot senast då Skövde AIK vann med 2-0. När DIF U19 på skärtorsdagen spelade hemmapremiär var det alltså istället de rödvita som vann med två måls marginal.

DIF tog ledningen i den 32:a spelminuten. Daniel Svedjeås fintade bort sin back på vänsterkanten och slog ett inlägg som Rasmus Eliasson mötte på volley. 1-0 var också halvtidsresultatet.

U19 Carlstad United

DIF U19 utökade sedan sin ledning efter 62 minuters spel. Målet tillkom efter en hörna där Hugo Eriksson assisterade Jesper Berglund. Minuten senare reducerade gästerna på straff genom Eric Forsberg men de rödvita lät sig inte nedslås.

I 70:e minuten skickade nämligen målvakten August Bolinder iväg en snabb utspark och fick en assist på sitt konto när Emil Portén utnyttjade den till att spika slutresultatet.

DIF-tränaren Roger Werner var efter matchen nöjd med att första segern kom:

– Det var ingen välspelad match men vi vinner rättvist efter en bra laginsats. Naturligvis var det skönt att ta en seger efter två inledande förluster avslutar Roger Werner.