Köp biljett till Degerfors IF - Falkenbergs FF 25/6 19:00 MENY

U17: Förlust mot Strömtorps IK B

25 april, 2017 kl. 16:02

Degerfors IF U17 förlorade mot Strömtorps IK B i söndags med 3-1. Trots en bra start med ledningsmål redan efter tio minuter drog de betydligt mer erfarna SIK-spelarna längsta strået till slut.

Ja DIF fick alltså en smakstart när Emanuel Kwet gav laget ledningen efter bara tio minuters spel. Kwet stod för en vältajmad genomlöpning, fick en djupledspassning av Oskar Hallstensson och satte 1-0.

SIK B kvitterade i första halvlekens slutskede på en kontring och ställningen var 1-1 i halvtid. I den 65:e minuten kom ännu ett kontringsmål för de blåvita. Kontringar var onekligen SIK:s väg till segern i denna match. Med tio minuter kvar fick laget nämligen straff efter ännu en kontring och förvaltade den till att göra 3-1.

DIF-tränaren Petter Toivonen hade följande att säga efter förlusten:

– Sett till bollinnehav och chanser skulle vi vunnit matchen men SIK var effektivare och vann på så sätt ändå rättvist.

Han menar också att det märktes att det unga DIF-laget ställdes mot ett seniorlag, även om SIK B till vardags spelar i division 6.

– Det krävs mod och tuffhet och det kan man bara få genom att spela fler sådana matcher så det var nyttigt för oss säger Petter.

Toivonen avslutar med att särskilt nämna Tufve Östlund som gjorde årsdebut efter en skada, spelade 45 minuter och stod för en bra insats.