Köp biljett till Degerfors IF - Norrby IF 20/8 19.00 MENY

Mål i massor när DIF U17 vann premiären!

27 april, 2017 kl. 16:01

Degerfors IF U17 åkte idag till Eskilstuna för seriepremiär mot IFK Eskilstuna på Tunavallen. Ett ihållande snöfall matchen igenom vilket gav ett snötäcke på 3-5 centimeter gjorde att det blev extremt svårspelat. DIF vann tillslut den målrika tillställningen med 8-3.

DIF rivstartade och satte ledningsmålet efter bara tre minuters spel. Adam Zghiguida blev målskytt och passningen kom från Emanuel Kwet. Blott fyra minuter senare kom 0-2 genom Noel Levi frampelad av Gustaf Ekman. Vid nästa fullträff var det dags för Adam Zghiguida att hitta rätt igen och Noel Levi fick iklädda sig assistläggarens roll.

Sedan stack hemmalaget emellan och spräckte sin målnolla från straffpunkten. Därefter var det åter dags för firma Levi-Zghiguida att kliva fram och den sistnämnde fullbordade sitt hattrick. Ställningen i halvtid var 1-4.

I början av andra halvlek kom en reducering för IFK Eskilstuna innan Adam Zghiguida skulle komma att hitta nätet för fjärde gången denna eftermiddag. Detta skedde på straff sedan Emanuel Kwet fällts i den 59:e matchminuten.

IFK Eskilstuna gjorde sedan sitt sista mål i matchen innan DIF drog ifrån till den slutliga segermarginalen.

Jacob Tagelius satte 6-3 och gjorde därmed sitt första mål i U17-laget. Noel Levi drog iväg en lobb från långt håll som gav DIF 7-3. Emanuel Kwet nickde sedan in slutresultatet på en hörna slagen av Adam Carlén.

DIF-tränaren Petter Toivonen var givetvis nöjd efter matchen:

– En mycket väl genomförd match av oss, inte minst med tanke på de yttre förutsättningarna.

– Som man kan se i poängprotokollet var Adam Zghiguida och Noel Levi mycket bra ännu en gång. Dessutom vill jag nämna Adam Carlén som gjorde ett stort jobb på mittfältet idag säger Petter Toivonen avslutningsvis.