feedback
Stora Valla

Uddamålsförlust för DIF U17

Degerfors IF U17 åkte i måndags på en uddamålsförlust på bortaplan mot AFK Linköping. 2-1 i hemmalagets favör i vad DIF-tränaren Petter Toivonen beskriver som en jämn och bra U17-match.

Hemmalaget började bäst och satte hög press på gästerna första kvarten. DIF-målvakten Filip Meijer räddade ett friläge och en hörna nickades utanför från nära håll.

Sista halvtimmen i första halvlek spelade DIF upp sig rejält och var några gånger oerhört nära att ta ledningen, de bästa chanserna hade Emanuel Kwet och Erik Grandelius. AFK svarade då med kontringar och var hela tiden vassa där då de låg kvar med många spelare i anfallspositioner.

En kvart in i andra halvlek tog hemmalaget ledningen. Filip Meijer boxade bort en frispark och DIF fick sedan inte tag i andrabollen. Istället kom en lobb från ungefär 25 meter som gick i mål då Meijer inte hunnit tillbaka efter utboxningen.

Matchen stod sedan och vägde tills hemmalaget utnyttjade en omställning till att dryga ut sin ledning. DIF tappade boll och AFK slog ett instick mellan mittbackarna som gav friläge och 2-0.

Sista tio minuterna satsade DIF på ett 3-4-3-system och lyckades reducera i den 88:e minuten. Emanuel Kwet nickade in en hörna slagen av Noel Levi.

På stopptid skapade DIF sedan två kvitteringschanser genom Saimon Bereket och Tufve Östlund men det ville sig inte och laget blev utan poäng.

– Det var ingen dålig match av oss men AFK var ett bra lag och första målet blev avgörande säger Petter Toivonen efter matchen. Vi faller på två misstag i defensiven och obeslutsamhet i offensiven menar Toivonen. Meningen är att vi ska lära oss av detta och gör vi det kommer vi att bli riktigt bra fortsätter han.

DIF-tränaren avslutar med att ge lite extra beröm till en duo bestående av Adam Carlén och Isaac Eriksson.