Köp biljett till Degerfors IF - Norrby IF 20/8 19.00 MENY

Mäktig upphämtning av U21 mot Assyriska FF

30 april, 2017 kl. 13:30

Trots underläge med 3-0 i kvällens match lyckades DIF U21 vända och vinna efter fyra mål inom loppet av tjugo minuter i andra halvlek mot gästande Assyriska FF.

Adrian Johansson

DIF började svagt första tjugo minuterna när gästerna var först på de flesta bollarna och såg betydligt piggare ut. Efter åtta spelade minuter tog AFF följriktigt ledningen.

Mot slutet av första halvlek ryckte hemmalaget upp sig vilket ingav hopp iför den andra akten. Precis i början av denna drabbades dessutom en AFF-spelare av sin andra varning och Södertäljelaget var därmed nere på tio man. Trots detta lyckades Assyriska strax efteråt via en kontring och en straff utöka sin ledning till 3-0 på kort tid.

I den 57:e minuten fick sedan även DIF en straff och Adrian Johansson kunde inleda upphämtningen från elva meter.

Nästa reducering kom i 71:a matchminuten. José Segura Bonilla spelade snett inåt bakåt till Andreas Jansson som på ett tillslag skickade in bollen i bortre hörnet.

Det dröjde sedan bara ytterligare två minuter innan kvitteringen satt i nät. Filip Stankovic slog en fin djupledspassning till Adrian Johansson som gjorde 3-3.

Degerfors fortsatte att trumma på och i 77:e minuten skulle segermålet komma.

Adrian Johansson assisterade Andreas Jansson sedan José Segura Bonilla fått med sig delar av fösvaret tack vare en avledande löpning.

DIF-tränaren Tobias Solberg var givetvis nöjd med lagets vändning:

– Det var naturligtvis skönt att vinna och det är starkt av killarna att lyckas vända matchen från det prekära läge vi först satte oss i säger Solberg.

– Assyriska började bäst och deras halvtidsledning var inte alls orättvis. Sedan kommer ju utvisningen men de lyckas ändå göra två mål till. Därefter reser vi oss och är starka på slutet och segermarginalen kunde varit ännu större då vi hade många lägen till ytterligare mål.

Tobias Solberg avslutar med att ge extra plus till Filip Stankovic på det centrala mittfltet och offensiva mittfältaren tillika tvåmålsskytten Adrian Johansson.