Stora Valla

U21: Målkalas mot Vasalund

Degerfors IF U21 hade en rolig kväll när man igår besegrade gästande Vasalund med hela 7-0 på Stora Valla.

Degerfors fick en smakstart när Filip Stankovic hittade rätt efter blott tio minuters spel. Målet var dessutom riktigt vackert. Framspelad av Oliver Nilsson sköt Stankovic ett skott som träffade ribban innan det hittade in i nätmaskorna.

Ställningen var fortfarande 1-0 när lagen gick till halvtidsvila trots att chanser skapades åt båda håll.

I inledningen av den andra halvleken lossnade det rejält för de rödvita. 2-0 kom nästan direkt när Oliver Nilssons inlägg hittade Andreas Jansson som behärskat bredsidade in bollen.

I 48:e kom nästa nätkänning. Besfort Kalludra slog ett instick och serverade Adrian Johansson ett friläge från en position på kanten. Adrian utnyttjade läget genom att skjuta in 3-0 med ett lågt vänsterskott i bortre hörnet.

En kvart in i andra halvlek kom så 4-0. Andreas Jansson fälldes i straffområdet av Adam Id Salem och fick förutom straffspark även Vasalundsspelaren utvisad. Samtidigt drog dessutom Daniel Alarcon Mac Callum på sig gult kort vilket skulle visa sig bli kostsamt senare. Straffen slogs i nät av Adrian Johansson,  om inte förr så var matchen definitivt avgjord i och med detta.

Nästa mål dröjde till den 67:e minuten. Govend Haidar frispelade Andreas Jansson som satte 5-0.

Med tio minuter kvar kom Robin Holms andra gula kort efter att han bara tre minuter tidigare fått sin första varning. Som om inte detta vore nog kom även ett andra gult kort för den i samband med straffen varnade Daniel Alarcon Mac Callum och Vasalund fick sin tredje utvisning.

När fyra minuter av ordinarie matchtid återstod blev även Filip Stankovic tvåmålsskytt. Adrian Johansson assisterade och Stankovic träffade ännu en gång målramen innan bollen sedan hittade in. Denna gång var det dock ena stolpen som fick sig en smäll.

I matchens sista ordinarie minut fastställde José Segura Bonilla det förkrossande slutresultatet. Han fick bollen av Adrian Johansson innan han vände bort en back och avslutade distinkt i bortre hörnet.

DIF-tränaren Tobias Solberg kunde naturligtvis inte vara annat än nöjd med lagets insats:

– Vi gör en jättebra första halvlek och får sedan rejäl utdelning i början av den andra. Sen dör ju matchen i och med alla utvisningar men jag är nöjd med att vi behåller fokus och trummar på hela vägen säger DIF-tränaren avslutningsvis.

Dan Prag