Stora Valla

Fjärde raka segern för DIF U19

Degerfors IF logo

DIF U19 har fint flyt just nu. Idag kom nämligen fjärde raka segern när Husqvarna bortabesegrades med 4-1. Segern grundlades tidigt då Degerfors ledde med 3-0 i halvtid.

DIF fick en drömstart när man tog ledningen redan efter tio minuters spel. Målskytt blev Hugo Eriksson när han mycket snyggt satte dit en frispark med både kraft och precision.

I 25:e matchminuten kom 2-0. Daniel Svedjeås inspel nådde José Segura Bonilla som slog in bollen vid den bortre stolpen. Tretton minuter senare kom dagens tredje mål. Rasmus Eliasson passade först fram bollen innan José Segura Bonilla krockade med hemmalagets målvakt och en mittback. Lite flipperspel senare landade bollen ånyo hos Eliasson som kunde göra 3-0.

DIF-tränaren Roger Werner var efter matchen mycket nöjd med den första halvleken som han menade var årets bästa hittills.

Det skulle alltså bli ytterligare ett DIF-mål i matchen på Zinkensdamms konstgräs. Det målet kom när en halvtimme återstod att spela och gjordes av Emil Portén. Victor Engstig slog ett inlägg från vänster och Portén drog in 4-0 på volley.

I matchens sista anfall reducerade hemmalaget genom Peter Gwargis. DIF-försvaret misslyckades med att rensa bort en boll ordentligt och den tidigare liknelsen med ett flipperspel kommer till användning ännu en gång i samband med målet som betydde 4-1.

Roger Werner var mycket nöjd med dagens insats:

– Första halvleken var som sagt årets bästa och vi kunde gjort ännu fler mål i andra halvlek. Vi är definitivt på rätt väg i såväl anfallsspel som försvarsspel och känns väldigt starka just nu avslutar DIF-tränaren. Werner ger idag extra beröm till Jonathan Palmberg och Hugo Eriksson.

Dan Prag