Målrikt när U16 kryssade i Jönköping

26 maj, 2017 kl. 18:09

Degerfors IF logo

Efter en stark första halvlek efter vilken man ledde med 3-0 tappade DIF U16 i den andra halvleken. De rödvita fick nöja sig med en poäng till slut då J-Södra gjorde om DIF;s målmässiga bedrift i den andra akten.

Matchen började i ett högt tempo och hemmalaget hade aningen större del av boll och spel. DIF var dock väldigt farliga i sina omställningar där man ofta lyckades såra sina motståndare.

0-1 kom i elfte spelminuten efter ett fint anfall på vänsterkanten. Yttern Ted Törnqvist kom runt där och passade till vänsterbacken Sebastian Larsson vars inlägg möttes perfekt med foten av Moutaz Qallab som blev målskytt.

0-2 dröjde till den 32:a minuten. Mittbacken David Sundholm tog fram bollen i banan och slog en fin djupledsboll till Ted Törnqvist. Han spelade snabbt in bollen i straffområdet och en hemmaspelare stötte in den i eget mål.

Sex minuter senare kom även 0-3. Viktor Jakobsson vann bollen på mittfältet och Ted Törnqvist fick ännu en gång en väl slagen djupledsboll att jobba med. Denna gång hittade Törnqvists inlägg en medspelare, nämligen Benjamin Grundmann men slutresultatet av aktionen blev detsamma och tredje målet var därmed ett faktum.

I halvtid berättar DIF-tränaren Jonas Svensson att man pratade om att fortsätta våga spela och specifikt att hota bakom motståndarnas ytterbackar. DIF blev dock passiva i den andra halvleken och ville mest försvara den ledning man hade menade Svensson efter matchen.

Jönköpings första mål kom blott fem minuter in i den andra halvleken när Alberto Habib reducerade. Detta gav hemmalaget mycket energi och en knapp kvart senare hade J-södra krupit ännu närmare genom mål av Jonathan Lazar. J-Södra fortsatte trycka på och i 70:e minuten kom kvitteringen som skickades in av Jakob Seifu Kebede.

Jonas Svensson tyckte givetvis att det var tungt att tappa en i halvtid klar ledning till att stå med ett oavgjort resultat när slutsignalen ljöd:

– Det var vår första gräsmatch i år och det märktes mot slutet när vi tröttnade lite. 3-3 var till slut ett rättvist resultat men självklart känns det tungt att tappa en så stor ledning.

Vad som dock gladde DIF-tränaren var att se den tidigare skadade trion Benjamin Grundmann, Viktor Jakobsson och Erik Sundholm tillbaka på planen. Jonas Svensson avslutar med att dela ut extra beröm till David Sundholm och Ted Törnqvist för gårdagens insats.

DIF U16 ser nu fram emot söndagens drabbning mot IFK Norrköping på Stora Valla med avspark 15:00. Denna drabbning innebär att DIF för tredje matchen i rad ställs mot allsvenskt motstånd. Detta faktum beskriver DIF-tränaren som riktigt tufft men fantastiskt roligt.

Dan Prag