feedback
Stora Valla

Storsegrar i toppmöten för DIF U17

Degerfors IF logo

DIF U17 går liksom den äldre kullen i U19 mycket bra just nu. Igår vann man sitt andra toppmöte i rad när AFC Eskilstuna fick se sig besegrade med 4-0 på Stora Valla.

Redan förra veckan vann DIF-killarna alltså ett toppmöte. Den gången var det Skövde AIK som fick vända hem utan poäng efter 3-1 för de rödvita. Målskyttar då blev Mohamed Mustaphe på passning från Erik Grandelius, Noel Levi som spelades fram av Adam Carlén samt Saimon Bereket utan assist.

I gårdagens match trampade laget gasen i botten från början och samtliga mål kom i första halvlek. Drömstarten var ett faktum när DIF kom upp med många spelare i anfall och Linus Olsson kunde skicka upp en andraboll i krysset efter sex minuters spel.

Fem minuter senare kom ett i det närmaste identiskt mål med skillnaden att Jalal Jaemz blev målskytt.

Nästa mål lät inte heller det vänta på sig alltför länge då det kom i den 17:e spelminuten. Erik Grandelius slog en frispark direkt i mål från långt håll.

AFC låg sedan på för att få till en reducering och skaka liv i matchen. Den förhoppningen kom dock på skam i halvlekens sista minut när Noel Levi snappade upp en lös bakåtpassning och gjorde 4-0 i friläge.

Den andra halvleken blev sedan en mycket öppen historia med många målchanser åt båda håll. Mycket bra målvaktsspel av Filip Meijer och AFC:s burväktare gjorde att det stannade vid fyra fullträffar.

DIF-tränaren Petter Toivonen berömmer hela laget för gårdagens insats och ser fram emot onsdag kväll då ännu en hemmamatch väntar när Motala kommer till Stora Valla.

Dan Prag