Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

En stor supporter är borta

29 maj, 2017 kl. 18:02

Degerfors IF logo

Sten Lundmark avled den 16 maj efter att i flera år kämpat mot sin sjukdom.

Stens stora intresse var idrotten, i första hand fotbollen men också andra sporter, t ex boxning. För Sten gällde alltid i första hand Degerfors IF. Han var den engagerade och kunnige som kände och noga följde sitt lag.

För Sten gällde inte enbart fotbollen i nuet. Han var också en idrottshistoriker av rang. Även här var intresset brett men viktigast fotbollen och Degerfors IF. Vi minns honom framförallt för tre saker.

Han berättade i sin kolumn på DIF:s hemsida episoder ur historien, gärna med en koppling till veckans match på Stora Valla. Han fick oss att minnas klassiska matcher mot lika klassiska motståndare liksom de profiler från både hemma- och bortalag som uppträtt på planen.

Han var en av de i redaktionskommittén som gjorde DIF:s 100-årsbok. Inte enbart hans texter utan ännu viktigare hans stora kunnande om bilder var en förutsättning för att boken kom till.

Han var slutligen en av de som förverkligade iden om ett Fotbollsmuseum i Degerfors. Det växte från en utställning om Degerfors IF till ett museum som förutom den lokala fotbollshistorien tog upp teman från fotbollen i stort. Den museitidning som kunde ges ut under ett antal år var han en av de drivande krafterna bakom.

Detta var möjligt tack vare stora samlade kunskaper. De fanns registrerade på hans inre hårddisk men också i hans stora samling av fakta och fotografier. Förmågan att skriva hade han övat upp genom att på sin fritid skriva för Nerikes Allehanda.

Vi minns honom inte bara för hans kunskaper utan också som en lojal arbetskamrat som aldrig brydde sig om att stå i första ledet.

Det är nu några år sedan vi på grund av sjukdomen fick ta del av hans stora kunnande. Trots det är saknaden stor nu när Sten aldrig mer kommer att sitta på Stora Vallas läktare eller framför sitt tangentbord. Lika stor är tacksamheten för att vi fått del av ditt kunnande och ha dig som kamrat.

Vi deltar i sorgen tillsammans med Stens familj.

Vila i frid!

Degerfors IF logo

 Degerfors IF

Fotbollsmuseet i Degerfors