Stora Valla

”Peking” för starkt för DIF U16

Degerfors IF logo

Degerfors IF U16 stod inför en tuff uppgift i söndags när serietvåan IFK Norrköping kom på besök. De blåvita östgötarna visade sig också bli för svåra och vann med 4-2.

Norrköping hade stor rörlighet och hög fart i sitt spel redan från start. Kamraterna gick fram med många spelare i offensiven och hotade i djupled vid minsta tillstymmelse till möjlighet att göra så.

DIF svarade med ett välorganiserat försvarsspel och snabba attacker på kontring, något som fungerade bra i den första halvleken. Det fungerade till och med så bra att brukslaget tog ledningen fem minuter före halvtidsvilan. Målvakten Samuel Brattlöf satte snabbt igång spelet och Jacob Tagelius inspel nådde Elvir Kulic som blev målskytt.

Precis i inledningen av andra halvlek kvitterade gästerna och då med hjälp av DIF:s sätt att anfalla, alltså via kontringsspelet. DIF hade ett läge att slå inlägg men tappade bollen vilket slutade med att Eldin Ibrahimbegovic kunde sätta 1-1.

I 51:a minuten hade DIF hörna men slarvade igen, tappade bollen och straffades omedelbart när Albin Hellqvist gav gästerna ledningen. Bara två minuter senare kom ett nytt rödvitt bolltapp och Albin Hellqvist hade knappt hunnit jubla klart över sitt första mål innan det var dags att fira igen. Tre minuter efter 1-3 var det så dags att skriva in ännu en tvåmålsskytt i matchprotokollet. Eldin Ibrahimbegovic blev alltså målskytt igen och matchen var avgjord. Med fem minuter kvar att spela snyggade Erik Grandelius till siffrorna genom att skicka en frispark direkt i mål.

DIF-tränaren Jonas Svensson:

– De bästa lagen i serien är oerhört skickliga på att utnyttja motståndarnas misstag och det fick vi känna på idag. Vi fick lägga mycket kraft på att försvara oss mot ett väldigt starkt motstånd vilket gjorde att vi inte riktigt klarade av att matcha IFK idag menar Svensson.

Jonas avslutar med att säga att laget bör ta lärdom av tuffa matcher som denna och berömmer sina killar för arbetsinsatsen.

Dan Prag