feedback
Stora Valla

U16: Seger mot Arvika i ”Lilla VM”

Degerfors IF logo

Degerfors IF U16 tog en paus från sitt seriespel och mötte igår istället Arvika i ”Lilla VM” Det blev till slut en hemmaseger då DIF-grabbarna vann med 3-2 på Stora Valla.

Arvika började klart bäst med hög press och fartfyllt anfallsspel vilket tog DIF på sängen under den första halvleken. Målvakten Samuel Brattlöf fick då jobba hårt och stod emot alla attacker.

Istället tog hemmalaget ledningen i den 25:e minuten när Elvir Kulic nickade in 1-0. Glädjen över ledningsmålet blev dock kortvarig då Arvika omgående kvitterade på en straffspark. Kryssläge i halvtid var smickrande för DIF då Arvika som tidigare nämnts var det bättre laget så långt.

DIF ändrade sedan om lite och fick bättre ordning på sitt spel efterhand. Först tog dock Arvika ledningen med ett något billigt mål sett med hemmaögon.  DIF repade sig sen och kvitteringen kom på hörna genom Taghi Mirzaei. Kort senare nickade samme kille in 3-2 efter inlägg från Ted Törnqvist vilket var frukten av ett av få ordnade DIF-anfall.

DIF-tränaren Jonas Svensson:

– Vi kan mycket bättre än vad vi visade upp i den här matchen men det är ändå starkt att vi hittar en väg att vinna.

Svensson berömmer Taghi Mirzaei Avit Shima och Terrence King som trion som förändrade matchbilden till DIF:s fördel samt arbetsinsatsen som hela laget stod för.

Dan Prag