feedback
Stora Valla

U17: DIF segrade över Motala

Degerfors IF logo

Degerfors IF U17 besegrade igår gästande Motala. Trots tidvis omständigt och tempofattigt spel av hemmalaget vann de rödvita med 3-1 på Stora Valla.

DIF började dock matchen i ett rasande tempo och innan fem minuter var spelade hade man haft två ribbskott genom Noel Levi och Adam Zghiguida. Därefter bedarrade tempot mot ett lågt försvarande Motala. Gästerna stack dessutom upp i farliga kontringar, en av dessa var så giftig att DIF-målvakten Filip Meijer tvingades rädda ett friläge.

DIF-killarna malde ändå på och mot slutet av halvleken kom en ketchup-effekt med två mål på fem minuter, samma duo var dessutom inblandad båda gångerna. Saimon Bereket assisterade och Adam Zghiguida gjorde målen.

Andra halvlek hade samma matchbild som den första. Långsamt och omständigt DIF-spel och ett gästande lag som stack upp i kontringar. Motala hade en hel del att säga till om och Filip Meijer fick göra ytterligare ett par fina räddningar för att freda sitt mål. Inte ens Meijer kunde dock förhindra att Motala reducerade i 68:e minuten då Jordan Östling slog in en straff.

DIF utökade sedan sin ledning direkt efter reduceringen. Noel Levi stod för framspelningen och Emanuel Kwet för målet. Därefter var det spel mot ett mål då DIF var spelmässigt överlägset men segermarginalen stod sig tiden ut.

DIF-tränaren Petter Toivonen efter matchen:

– Detta var första gången vi spelade mot ett så lågt försvarsspel vilket ställde till det lite för oss men samtidigt var lärorikt. Vi måste i sådana matcher kunna spela snabbare, ha skarpare spets och hota oftare på kanterna.

Petter berömmer tre killar som bara spelade matchens sista 30 minuter, nämligen Erik Grandelius, Noa Hallström och Emanuel Kwet. DIF-tränaren var givetvis också nöjd med de tre poängen som innebar att laget tog sig upp till en andraplats i tabellen.

Dan Prag