feedback

Derbyseger för DIF U16!

Degerfors IF U16 tog igår en klar derbyseger när man besegrade Örebro SK med 3-0 hemma på Stora Valla. Målen gjordes av Elvir Kulic, Taghi Mirzaei och Anas Sami.

Båda lagen försökte rulla boll i den första halvleken men med blandat resultat. Hemmalaget skapade sina bästa lägen efter snabba omställningar och efter just en sådan fick DIF hörna med en halvtimme spelad. Ted Törnqvist serverade Elvir Kulic som mötte med pannan vid bortre stolpen och gjorde 1-0. Degerfors gick till halvtidsvila med en rättvis ledning då man var det starkare laget i första halvlek.

ÖSK tryckte sedan på i början av den andra halvleken och började samla ihop till en kvittering. Istället utökade DIF sin ledning i den 54:e minuten genom Taghi Mirzaei. Anas Sami stod för ett fint förarbete och serverade bollen i djupled varpå Mirzaei snyggt chippade in 2-0 över målvakten.

Fem minuter senare punkterade hemmalaget matchen när 3-0 var ett faktum. Noa Hallström bröt en boll på mittfältet och tog den med sig i god fart innan han passade fram till Avit Shima i djupet. Shimas väl avvägda inlägg trycktes i mål av Anas Sami och matchen var definitivt avgjord.

DIF-tränaren Jonas Svensson gladdes över derbysegern:

– Vi gör en okej match där vi vinner för att vi utnyttjar våra omställningslägen på ett mycket bra sätt.

Svensson plussar som avslutning extra för målvakten Samuel Brattlöf och offensive mittfältaren Noa Hallström.

Dan Prag