U17: Förlust i Åtvidaberg

Degerfors IF logo

Degerfors IF U17 förlorade lördagens bortamatch i Åtvidaberg. Hemmalaget vann med klara 3-0 men man ska veta att DIF skapade tillräckligt många målchanser för att kunna nå en annan poängfördelning i matchen.

Tyvärr kom uttrycket ”vi satt kvar i bussen” till användning när man summerar DIF:s start i matchen. Trots att man kände till att Åtvidaberg har för vana att starta matcherna starkt föll man offer för just detta när Theodor Skarp gav ÅFF ledningen redan i fjärde minuten. Hemmalaget kom i ett anfall på sin högerkant med följande inspel längs marken. Anfallarna var starkare än mittbackarna två gånger om och målet var en tunnel på DIF-målvakten Jonathan Palmberg från nära håll.

I 28:e minuten kom sen 2-0. Mönstret upprepade sig när ÅFF vann flera dueller i offensivt straffområde och avslutade i mål från nära håll med skillnaden att Noak Hurtig blev målskytt.

– Första halvleken var egentligen jämn med 3-3 i målchanser men Åtvid jobbade mycket hårdare och tydligare i sitt raka 4-4-2-spel berättar DIF-tränaren Petter Toivonen.

Till den andra halvleken kom DIF ut starkare men fick en rejäl smäll när hemmalaget gjorde 3-0 efter en kantfrispark tio minuter in i andra akten. Theodor Skarp nickade in bollen och gjorde än en gång skäl för sitt namn.

– Tre av deras spelare blev helt fria för att våra spelare inte gjorde vad de skulle i markeringsspelet. Där har vi en lärdom att dra, att inte lämna över ansvaret till kompisen bredvid säger Petter Toivonen.

– Den andra halvleken var annars väldigt bra från vår sida och vi skapade tillräckligt många chanser för att jämna ut siffrorna men stolparna och ribban eller deras målvakt var i vägen varje gång fortsätter DIF-tränaren.

– Dessutom var detta första matchen på naturgräs för vår del.  Vi har på grund av Stora Vallas gräsplaners bedrövliga skick bara kunnat träna sporadiskt på gräs vilket märktes, tillägger Toivonen besviket.

Petter berömmer vikarierande vänsterbacken Erik Grandelius lite extra för hans insats och ser fram emot söndagens match då fullpoängaren Oddevold kommer på besök till Stora Valla med avspark 16:00.

Dan Prag