feedback
Stora Valla

Läget i DIF-truppen och Gefle-koll!

Idag är det dags för Degerfors IF att gå in i den tolfte omgången av årets superetta. Man gör detta mot fjolårets allsvenskar Gefle IF som fått en riktigt tung start i den lägre serien och i skrivande stund parkerar på jumboplats i tabellen.

Gefle trillade alltså ur allsvenskan i fjol efter ett flertal säsonger i landets högsta serie. På de inledande 11 matcherna i Superettan har laget dock bara tagit 5 poäng, något som gjorde att man inför förra matchen sparkade sin tränare Thomas Andersson och ersatte honom med Dalkurds tidigare tränare Poya Asbaghi. Den nye tränaren fick dock inga poäng med sig från sin första match då Örgryte och Daniel Paulson gjorde enda målet på Gavlevallen.

Gefle har värvat spelare som följare av denna serie väl känner till. Mittfältarna Christian Ljungberg och Piotr Johansson från Ängelholm respektive Malmö FF, mittbacken Jesper Björkman från Helsingborg och målvakten August Strömberg med bland annat tre säsonger bakom sig i dagens motståndare DIF är exempel på detta. Dessutom har René Makondele återvänt till Gefle från BK Häcken, tidigare klubblöse anfallaren Deniz Hümmet har också hämtats in liksom offensive stortalangen Adam Bermark Wiberg som anslutit från Täby FK.

På förlustkontot finns också spelare som känns igen av den svenska fotbollspubliken och som i år spelar för andra klubbar i Superettan.

Anfallaren Emil Bellander har lämnat för Åtvidaberg, ytterbacken Jacob Ericsson har skrivit på för Örgryte, Robin Nilsson vände hem till Skåne och valde Trelleborgs FF. Slutligen har en duo bestående av målvakten Andreas Andersson och DIF-favoriten Johan Bertilsson flyttat till allsvenskan och Östersunds FK.

Tittar man i de interna ligorna för mål och assist hittar man ett välbekant namn i toppen av den första. Johan Oremo har nämligen gjort 6 mål medan nyförvärvet Deniz Hümmet skuggar med 4 fullträffar. Assistligan toppas av Pjotr Johansson med 3 målgivande passningar, tätt följd av Jesper Florén som gjort 2 assist.

I DIF-truppen är läget sådant att viktige centrale mittfältaren Sebastian Ohlsson är avstängd och wingbacken Mohanad Jeazhe sjuk. In i truppen kommer två centrala mittfältare i form av Tobias Solberg och Filip Stankovic.

Dan Prag

Dagens match har 16:00 som avsparkstid!