Stora Valla

Oavgjort i Karlstad för U16

Degerfors IF U16 nådde ett oavgjort resultat efter 1-1 borta mot FBK Karlstad i söndags. Matchen började lite trevande med visst övertag för hemmalaget innan DIF jobbade sig in i handlingen efter 15-20 minuter.

Några chanser skapades åt båda håll i den första halvleken men matchen var mållös i halvtid, delvis på grund av att DIF slarvade i passningsspelet.

Andra halvlek startade med samma karaktär som den första, mycket kamp och högt tempo men ett passningsspel som lämnade en del i övrigt att önska.

I 60:e minuten tog FBK Karlstad ledningen genom Hamza Amdouni. Nio minuter senare replikerade DIF när Anas Sami slog in en straffretur. Därefter skapades ytterligare några chanser men inga fler mål blev till och lagen fortsatte spela en fotboll innehållandes mycket kamp i det regniga vädret på Örsholmens IP.

DIF:s tränare Jonas Svensson framhåller David Sundholm och Viktor Jakobsson som höll ihop försvaret på ett bra sätt. Även målvakten Hugo Claesson från P02 som gjorde debut i U16 får beröm av Svensson.

Dan Prag