feedback

Jacobsson om läget inför Varbergmatchen!

Stefan Jacobsson

Degerfors IF ställs i eftermiddag mot Varbergs BoIS på Påskbergsvallen med avspark 16:00. DIF saknar en kvartett spelare men får tillbaka sin viktige mittfältare Sebastian Ohlsson som är åter efter avstängningen senast.

Stefan Jacobsson betonar som vanligt att det handlar om en tuff match. Enkla matcher existerar som bekant inte i landets näst högsta serie som till allra största delen är väldigt jämn.

– Varberg står vanligtvis för en stark defensiv och snabba omställningar. De har inga problem med att låta motståndarna ha bollen för att sedan hugga på de misstag som uppstår.

– I det offensiva spelet är de dessutom bra i inläggsspelet och på fasta situationer så för oss gäller det naturligtvis att vara extra vaksamma i dessa lägen fortsätter Stefan och påminner om att dagens motståndare etablerat sig som ett topplag i serien de senaste säsongerna genom att sluta 5:a i Superettan de två senaste säsongerna.

I skrivande stund parkerar Varberg på en elfteplats i tabellen med 14 inspelade poäng på 12 matcher. Senast mötte BoIS Trelleborgs FF, även då spelade man på hemmaplan men de 1123 åskådarna fick ta sig från Påskbergsvallen utan att ha fått se några mål.

DIF bör i eftermiddag främst se upp med den rutinerade och målfarlige anfallaren Gabriel Altemark Vanneryr med ett långt förflutet i olika superettanklubbar. ”Gabbe” som han kallas leder såväl den interna skytteligan som assistligan med fyra mål och tre assist. Andra namn som förekommer i toppen av båda dessa ligor är offensiva mittfältstion Thomas Boakye, Joakim Lindner och Karl Söderström,

När det gäller läget i DIF-truppen saknas som tidigare nämnts en kvartett. Det handlar om Mohanad Jeahze som har ljumskproblem samt trion Govend Haidar, Kevin Gustavsson Stolpe och Adrian Johansson som ännu inte riktigt är kvitt sina tidigare skador. En som däremot är tillbaka är Sebastian Ohlsson, nyckelspelaren på det centrala mittfältet som var avstängd senast i segermatchen mot Gefle.

Dan Prag