feedback

Inför DIF-ÖIS

Åskådare Stora Valla

Ikväll är det åter dags för hemmamatch för Degerfors IF:s del. Brukslaget ställs mot Örgryte från Göteborg med avspark 19:00 på Stora Vallas naturgräs. Detta bör dock inte bekymra gästerna då även Gamla Ullevi begåvats med samma underlag.

DIF parkerar inför matchen på en åttondeplats, DIF har två poäng färre (22) än kvällens gäster på placeringen ovanför. Viktiga poäng står alltså på spel ikväll.

I ÖIS laguppställning märks framförallt tidigare landslagsanfallaren Johan Elmander som gjort 85 landskamper och 20 mål. Han har även representerat klubbar som Feyenoord, Djurgården, Toulouse, Bolton, Galatasaray och Bröndby. Moderklubben är Holmalunds IF.

ÖIS lagkapten, mittbacken Johan Hammar har haft magproblem men sa till Örgrytes officiella hemsida att han hoppas kunna komma till spel i kvällens match.

Enligt samma hemsida är följande spelare otillgängliga ikväll: Andreas Berndtsson, Tommie Veljovic, Fredrik Björck, Kristoffer Björk, Martin Mutumba William Atashkadeh och Jens Cajuste.

Stefan Jacobsson

DIF-tränaren Stefan Jacobsson är som brukligt inställd på en tuff match:

–  Vi spelade en tuff match borta mot ÖIS där vi kanske hade marginalerna med oss när vi lyckades vinna med 2-1 menar Stefan som är inställd på en lika tuff match ikväll.

Vad blir viktigt när Örgryte står som motståndare?

– Eftersom ÖIS spelar 4-4-2 så gäller det ju för oss att försöka hitta bristerna i ett sånt system, att vi varierar mellan det korta och långa spelet och som alltid sätta helheten så bra som det bara går.

Läget i truppen?

Shpetim Hasani, Alexander ”Nutt” Andersson och Marcus De Bruin är alla tveksamma till spel ikväll men de två sistnämnda är igång och tränar efter sina skadeproblem. Filip Stankovic har problem med ryggen. Oliver Nilsson är ok och spelar med Nora BK.

Klockan 19:00 är det alltså avspark. Vi vill se just dig på Stora Valla då!

Dan Prag