feedback

DIF tog säker seger mot ÖIS!

Degerfors IF låg inför gårdagens match på åttonde plats och motståndarna Örgryte IS på en sjunde. När matchen var över var det tvärtom DIF som innehade den högre placeringen. Detta efter att brukslaget besegrat Göteborgarna med 3-0. (2-0).

DIF tog omgående greppet om matchen. Oftast kom attackerna på vänsterkanten där Marcus De Bruin och Mihlali Mayambela firade stora triumfer. Efter ett samarbete dem emellan var Alexander Nutt Andersson ytterst nära att stöta in 1-0 vid den bortre stolpen efter dryga tjugo minuters spel. DIF hade under denna period många hörnor. Närmast att hitta nätet efter dessa var De Bruin och Christoffer Wiktorsson.

Efter detta böljade spelet en stund och båda lagen skapade flera fina lägen till ett ledningsmål. Gästernas starka offensiv leddes av Johan Elmander och understöddes av övriga offensivspelare.

När vi kommit en halvtimme in i matchen kom regnet, regnbågen och ett Vulkanutbrott.

DIF tog ledningen i den 32:a minuten. Återigen var det fint samspel på vänsterkanten. De Bruin till Mayambela som slog ett oerhört flott inlägg. Framför mål fanns Nutt och fick iväg en nick som formligen borrade sig in i nätet.

Blott två minuter senare kom nästa mål som även det var synnerligen elegant utfört.

Sargon Abraham fick bollen av en Marcus De Bruin som aldrig slutade springa. Abraham bröt sig centralt, hårt uppvaktad av bortaförsvaret men när han löpt sig till friläge hade han inga problem att chippa bollen förbi målvakten Stojan Lukic.

DIF fortsatte på den inslagna vägen och i den 51:a minuten kom matchens sista mål.

Mihlali Mayambela som nästintill lekte fotboll denna kväll drog till bollen strax utanför boxen. Den fick sådan fart att undertecknad och förmodligen flertalet i publiken som uppgick till 1831 åskådare knappt uppfattade att bollen var inne innan den for ut igen.

Därefter spelade DIF av tiden på ett mycket bra sätt. ÖIS tränarduo bytte in tunge Hakeem Araba och kvicke Emil Skogh. Dessa två skapade en del oreda i jakten på en reducering men DIF behöll sitt fokus till huvuddomaren Jonas Erikssons sista signal denna kväll.

Dan Prag

Åskådare Stora Valla