Kval till allsvenskan för vårt U19-lag

Idag beger sig Degerfors IF U19 till Stockholm för att göra upp om en allsvensk plats 2018.
Lagen som krigar om platsen är IK Frej Täby, Helsingborg IF och Degerfors IF.
Våra U19 grabbar börjar borta mot IK Frej Täby på Vikingavallen idag söndag kl 14:30.

Vi tog oss en kort pratstund med assisterande tränare Peter Samuelsson som just nu sitter i bussen påväg upp till Stockholm.

Hur är läget inför det spännande kvalet?
Läget är bra! Truppen är skadefri så alla är fräscha och taggade.
Det här är den största matchen hittills i grabbarnas karriärer så vi är oerhört peppade på uppgiften.

Hur har säsongen varit hittills?
Vi kom tvåa i serien och vi har inte förlorat sedan omgång 4. Vi har överlag varit väldigt starka och har ett bra lag. En spelare som har utvecklats mycket i år är Andreas Jansson som också är med A-laget och tränar. Andreas spetskvalité är drivet med boll vilket blir viktigt för oss i det offensiva spelet.
Idag får vi även med oss Oliver och Stanko från A-truppen för att ge oss ytterligare tyngd och kvalité.

Vid vinst mot Frej möter vårt U19-lag HIF helgen 4-5/11 och vid en förlust spelar vi hemma mot HIF helgen 28-29/10.