Minnen med Emil Johansson

Den 4e November 2017 i matchen mot Syrianska FC gör Tobias Solberg, Andreas Holmberg och Emil Johansson sina sista matcher i den rödvita tröjan.

Näste man på tur att bli intervjuad är återvändaren Emil Johansson!

Vad var ditt första minne av Degerfors IF?
Mitt första minna var att jag och pappa var på Stora Valla och Degerfors mötte IFK Göteborg under den Allsvenska tiden. Vi stod på Ståplats som tidigare fanns bredvid sittplatsläktaren. Jag kommer ihåg att jag hade flagga och hela munderingen med mössa och halsduk på mig. Tyvärr vann IFK med 4-2.

När började du spela med Degerfors IF?
Jag gick till DIF P-86 från KSK när jag var 12-13 år. Anledningen till mitt byte av lag var att vi mötte DIF många gånger och förlorade. Jag kände att jag ville spela i ett vinnande lag och jag hade en hel del kompisar i laget så valet var inte speciellt svårt.

När och Hur var din första match med A-laget?
Det minns jag jättetydligt. Det var 2005 i premiären av Superettan och vi mötte AIK på Råsunda. Man var i chock kring hela grejen. Att få spela på Råsunda, TV-kamerorna och att få möte ett av Sveriges största lag. Jag var väldigt stolt över att spela och att spela för Degerfors IF. Ja det var nog ett av de stoltaste ögonblicken i karriären!

Bästa tillbakablicken?
Jag minns hela perioden kring ungdomsfotbollen och juniortiden som väldigt fin. Det var fantastiskt att få åka runt med sina kompisar och spela cuper och matcher runtom i Sverige. Det var så mycket mer än bara fotboll och vart man än kom så kände man en heder av att bära järnmärket på bröstet

Starkaste minnena?
Det måste vara när vi klarade oss kvar i Superettan efter en match mot Boden borta för många år sedan. Jonas Bergman gjorde två mål tror jag. Vi var nederlagstippade i serien och klarade oss kvar. Det var en fantastisk känsla.

Vad kommer du sakna mest?
Jag kommer mest sakna att åka ner till Valla och träffa alla runt laget och föreningen. Fotbollen kommer jag inte sakna speciellt mycket för jag har haft så mycket skador på sistone så det blir rätt skönt att slippa den biten.

Kom ner till Valla imorgon (lördag den 4e November) och tacka Emil för alla fina insatser för DIF.
Köp din biljett här!