Minnen med Tobias Solberg

Den 4e November 2017 i matchen mot Syrianska FC gör Tobias Solberg, Andreas Holmberg och Emil Johansson sina sista matcher i den rödvita tröjan.

Först ut att bli intervjuad är vår meste spelare genom tiderna Tobias Solberg!

Vad var ditt första minne av Degerfors IF?

Mina första minnen av Degerfors IF är från -90 talet med tiden i allsvenskan och Mille som stor förebild. Och framförallt matchen mot Parma som jag såg med pappa.

När började du spela med Degerfors IF?
-98 med juniorlaget i Tipselitserien samtidigt son jag började på fotbollsgymnasiet på Letälvsskolan. Jag utvecklades snabbt och fick tidigt förtroendet att börja träna med A-laget.

När och Hur var din första match med A-laget?
Det var sista året som gamla div 1 fanns och jag fick chansen från start i två matcher mot BP och Assyriska. Annars var det bänken och läktaren som gällde det året. Det var väl inga storstilade insatser men jag har för mig att det gick bättre mot BP än mot Assyriska. Framförallt var det en stor grej att få chansen och en väldigt nyttig erfarenhet.

Bästa tillbakablicken?
En av matcherna mot Hammarby i Superettan för några år sedan när det var mycket folk på läktaren och vi låg högt uppe i tabellen. Sen tycker jag väl att jag gjorde det snyggaste målet i karriären i den matchen så det är givetvis ett härligt minne.

Starkaste minnena?
Kvalmatchen mot Umeå när vi gick upp till Superettan samt när vi vann Div 1 Norra och tog oss tillbaka till Superettan. En annan häftig upplevelse var när vi lyckades klara oss kvar i Superettan för några år sedan och vann borta mot Trelleborg. Dom åkte ur och vi klarade oss kvar utan kval tack var att vi vann och de andra resultaten gick vägen. Det var en grym känsla!

Vad kommer du sakna mest som spelare?
Omklädningsrummet och snacket med grabbarna som nu såklart blir annorlunda i en ledarroll.  Sen uppladdningsproceduren och spänningen inför matcherna kommer jag såklart att sakna.

Kom ner till Valla imorgon (lördag den 4e November) och tacka Tobias för alla insatser på planen!
Köp din biljett här!