Roger Werner inför det Allsvenska kvalet för U19

På lördag 4e November spelar U19 kval till Allsvenskan mot Helsingborgs IF på Stora vallas konstgräsplan, vi tog oss en pratstund med Roger Werner som är huvudtränare för laget.

Berätta lite om vårt U19-lag?
Laget består av killar födda -98 till -00 och är en blandning av Degerforsare samt inflyttade gymnasieelever som har fotbollsinriktning på Möckelngymnasiet. I serien har vi inte förlorat hemma på 2 år och efter matchen mot HIF kommer -98orna att gå vidare i sina karriärer till A-laget eller andra klubbar. -99 och -00 bildar sen stommen till nya U19 för nästa säsong och skulle vi ta klivet upp så har vi tillräckligt med bra spelare för att kunna etablera oss i allsvenskan.

Hur ser förutsättningar ut?
Det gäller att vi vinner, vid oavgjort eller förlust tar Helsingborg den allsvenska platsen. Det kommer inte bli någon straffläggning i den här matchen vid ett oavgjort resultat eftersom Helsingborg vann sin match mot Frej under ordinarie tid.

Hur är det generella läget inför matchen imorgon?
Inför morgondagens match kommer båda lagen ha tillgång till A-lagsspelare födda -98 och uppåt. Vi har inte tagit ut startelvan än utan grabbarna kommer få reda på det i samband med kvällens träning.

Alla spelare är väldigt taggade eftersom det här är den största matchen hittills i deras karriärer. Vi pratar om hur kul det kommer bli att få spela den här typen av matcher för kunna att vara avslappnade men ändå fokuserade på uppgiften. Vi har gått igenom eventuella scenarion och anpassar vår spelplan beroende på resultatet under matchen.

Vi hoppas självklart att få ner ett stort publikstöd till matchen för våra framtida A-lagsspelare. Jag vet att killarna gärna vill visa upp sig för alla Degerforsare och den här typen av matcher är alltid väldigt underhållande att titta på. Att det sen gäller så pass mycket för oss och vår fortsatta talangutveckling gör ju inte saken sämre.

Fakta om matchen
Vad:
Kval till Allsvenskan U-19
Motståndare: Helsingborgs IF
Inträde: Fritt inträde
Datum: 4/11 2017
Matchstart:
Slut: Ca 15:15
Plats: Stora Valla konstgräsplan (ingång vid grinden i närheten av Bollhallen och Gamla grusplanen)