Minnen med Andreas Holmberg

Den 4e November 2017 i matchen mot Syrianska FC gör Tobias Solberg, Andreas Holmberg och Emil Johansson sina sista matcher i den rödvita tröjan.

Sist ut att bli intervjuad är trotjänaren Andreas Holmberg!

Vad var ditt första minne av Degerfors IF?
Mitt första träningspass. Det var ingen solskens historia precis, vi körde kvadraten och jag åkte nog på fem tunnlar eller nåt sånt till min brors stora glädje. Det gick inte som jag hade tänkt mig helt enkelt.

När började du spela med Degerfors IF?
Jag kom till Degerfors IF Juli 2007. Vi låg i Superettan och jag kom från Qviding som också är min moderklubb. Jag blev värvad som offensiv mittfältare och vi klarade oss kvar trots att det såg rätt dåligt ut. Har för mig att vi gjorde en grym avslutning den säsongen och vann dom sista åtta matcherna.

När och Hur var din första match med A-laget?
Min första match var mot Sirius borta i juli 2007. Jag kommer inte ihåg resultatet och jag tror inte det var nån höjdarmatch från min sida. Hade jag gjort bättre ifrån mig hade jag nog kommit ihåg det bättre.

Bästa tillbakablicken?
Det är två tillfällen som toppar listan. Dels när vi gick upp till Superettan 2009 och när vi klarade oss kvar i Superettan efter sista matchen nere i Trelleborg för några år sedan. Det glömmer jag aldrig!

Starkaste minnena?
Jag har hur många minnen som helst men mitt 2-0 mål i näst sista matchen mot Karlsund borta som gjorde att vi kvalificerade oss till Superettan 2009 lyser starkt.

Vad kommer du sakna mest som spelare?
Jag kommer sakna att vara riktigt trött efter en match och ha vunnit. Att man har slitit som bara den och står där som vinnare med laget. Det kommer jag sakna!

Jag skulle vilja passa på att tacka för alla år som jag har spelat. Det har varit underbara år och ett stort privilegium att få spelat för den här föreningen. Så stort tack för det!

I eftermiddag 16:00 spelar vårt Rödvita gäng sista matchen för säsongen så kom ner till Valla och tacka Andreas för åren på plan! Köp din biljett här!