Vi presenterar Erik Björndahl

Erik Björndahl blev av Unibet utsedd till Årets Anfallare i div 2 Norra Svealand, 2017. Han spelade i BK Forward i 22 år, nu har Erik skrivit på för Degerfors IF och har redan hunnit presentera sig under försäsongen med två mål mot Carlstad United hemma på Stora Valla. Häng med och läs om Eriks målsättning för säsongen 2018!

Beskriv dig själv som spelare med tre ord…
Målfarlig, bra huvudspel och power.

Vilken position har du i laget?
Jag är forward men har tidigare spelat nästan alla positioner, när jag var yngre så spelade jag mycket som mittback och på mittfältet. I DIF har jag nummer 15 på ryggen.

Vad är din personliga målsättning med säsong 2018?
Det är att det ska bli ett jäkla roligt år och jag ska bidra med det jag kan till laget och jag hoppas att vi tillsammans kan bli en riktigt stark grupp som kommer att prestera på hög nivå.

Vad gör du på fritiden?
På fritiden så umgås jag med vänner och flickvännen. Jag tittar på mycket TV-serier, SiFi filmer och komedier, det är ganska brett.

Favoritmat?
Mormors mat! När jag var liten så sa jag alltid att jag ville äta riktig mat, det var när vi skulle till mormor. Husmanskost, hon gör grym mat. Jag tycker om att laga mat men inte till mig själv. Jag lagar gärna mat till min flickvän och speciellt på Alla Hjärtans Dag!

Vad lyssnar du helst på för musik?
Jag är lite åt House hållet, Swedish House Maffia och Avicci. Jag är ganska bred där, kanske ett tråkigt svar men så är det (skratt).

Senast sedda film?
Då var vi på Ted Gärdestad, den var riktigt bra!

Civilstatus?
Jag har flickvän och vi väntar barn nu i maj.

En hälsning till DIF supportrarna?
Jag är stolt över att få representera Degerfors IF, det känns väldigt stort och jag hoppas att de kommer och firar och sjunger för oss under säsongen!

Följ Erik på Instagram: @erikbjorndahl

Är du sugen att se Erik spela med Degerfors IF borta mot ÖSK på söndag? Klicka här!