Köp biljett till Degerfors IF - Landskrona BoIS 21/4 16:00 MENY

Jacobssons tankar och startelva inför söndagens match mot ÖSK

10 februari, 2018 kl. 12:11

Hur är känslan och stämningen i laget inför matchen på söndag?
Det är en god stämning, återigen tycker jag att vi har lyckats med att få en väldigt bra grupp som trivs ihop och det är viktigt. Samtidigt som det är en av många framgångsnycklar.

På skadesidan är ju fortsatt Jonas Olsson då som nu ska börja ta lite lätta bollpass under nästa vecka, Adrian Johansson kör lite sporadiskt när han kan fram till operationen. Andreas Jernarp har inte anslutit sig till truppen ännu men han tränar fortsatt med Torslanda. Sedan har vi Andreas Jansson som fick en känning senast mot FBK, så han är inte med. Annars är det bra fart på övriga i truppen.

Vi känner inte att vi som lag har nått någon topp ännu, men jag tycker att vi är på god väg och det känns som att, om man jämför oss nu och hur det var för ett år sedan, så känns det som om vi har sakerna på plats och kanske ligger ett snäpp längre fram än vad vi gjorde då.

Vad är tankarna inför matchen mot ÖSK?
Framförallt så är det ju en väldigt bra match för oss, en bra värdemätare att få chansen att möta ett Allsvenskt lag innan vi möter Djurgården. Det kommer att bli en tempohöjning i den här matchen om vi jämför med de inledande matcherna mot Carlstad United och IK Brage. Det är bra att vi får ett relativt bra motstånd så att vi kan se hur vi står oss. Vi vet ju om att man i enstaka matcher kan mäta sig med Allsvenska lag, problemet är ju liksom över tid. ÖSK-matchen kommer väldigt bra i vår planering och vi är laddade för matchen!

Vad vet vi om motståndet ÖSK?
Vi vet att de under Axel Kjälls ledning har ändrat spelsystemet och jag tror att vi kommer att möta en likadan formation som vi själva spelar med, en trebackslinje och wingbacks, två offensiva centrala mittfältare och en forward. Så de befinner sig i en fas där de bygger upp sitt arbetssätt. Så det gör det hela intressant.

Startelvan ÖSK vs DIF Söndag 11 februari, Behrn Arena Kl 13:00
Dario Miskic i mål, sedan har vi trebackslinjen ifrån höger med Oliver Ekroth, Marcus DeBruin och Christoffer Wictorsson. Vi har höger wingback Erik Lindell och vänster wingback Kevin Wright.
Centrala mittfältare är Christos Gravius och Nikola Ladan. Vi har två offensiva spetsar i Sargon Abraham och Joel Okon som för övrigt gör debut från start imorgon. Som forward har vi Viktor Götesson.
På bänken sitter Alexander ”Nutt” Andersson, Erik Björndahl, Alan Asaad, Oliver Nilsson, Filip Stancovic och Ismael Diawara.

Streama matchen mot ÖSK genom att regga dig här!
Ännu inte medlem? Läs om årets medlemsförmåner här!