Sammanfattning matchen ÖSK-Degerfors IF

11 februari, 2018 kl. 18:23

Degerfors IF har just avklarat sin tredje träningsmatch mot ÖSK på bortaplan. Resultatet blev oturligt nog 1-0 till ÖSK men det var annars en match där Degerfors gjorde mycket bra ifrån sig och dominerade de första 32 minuterna av första halvlek…

-Jag tycker att vi inledde matchen väldigt bra och var riktigt vassa tycker jag, kanske till och med förtjänade något mål där. Vi hade ett bra läge där Lindell kom igenom i djupled och serverar Götesson, sedan hade Wictorsson en frispark som tar i stolpen… Det var helt klart vår bästa period i matchen. Sedan tappar vi tyvärr lite energi på deras 1-0 mål, vilket är olyckligt för det är egentligen situationer som vi har pratat om vi tar fel beslut där helt enkelt. Vi hade chansen att avsluta ett anfall två eller tre gånger och gör inte det och åker då på en kontring och stödjer bort oss på mittplan och då får de ett friläge som ÖSKs Kennedy sätter, så det sker ett misstag från vår sida och det utnyttjar ju Örebro. ÖSK får lite energi efter det och har en bättre period.

Andra halvlek är relativt jämn, Örebro skapar inte så mycket chanser och det gör inte vi heller, det blir lite av ett ställningskrig då båda lagen jobbar med sin speluppbyggnad. För vår del är det en väldigt bra genomkörare, en bra tempohöjning inför kommande match mot Djurgården. På det stora hela gör vi egentligen en bra match och det är relativt jämnt. Självklart hade man velat ha med sig ett kryss från den här matchen men jag tycker inte att vi släpper till så värst mycket målchanser, säger Stefan Jacobsson.

Joel Daniel Okon var med från matchstart för första gången och han sa efteråt; För mig var det en bra match, Degerfors hade egentligen matchen i sin hand under första halvlek men så tappade vi lite under den andra halvan. Det var en viktigt för mig mentalt och jag tror att det stärker mig inför nästa match mot Djurgården. Det var ett riktigt derby, det märktes tydligt så det var en väldigt fysisk match.

Kevin Wright fick inte mycket boll tid. Själv sa han att han fick jobba mycket i skymundan men känner att lagets prestation definitivt är en grund att stå på. Det var en tuff match men vi skapade många chanser under första halvlek och gav inte Örebroarna mycket spelrum, fyllde Dario Miskic in.

En bra match trots att ÖSK vann med 1-0. Nu laddar vi om batterierna till  nästa match som också är en bortamatch mot Djurgården på Tele2 Arena måndagen den 19 februari klockan 19:00.