Köp biljett till Degerfors IF - Norrby IF 20/8 19.00 MENY

Tobias Solberg inför lördagens möte mot Åtvidabergs FF

9 mars, 2018 kl. 16:02

Degerfors IF tar emot Åtvidabergs FF imorgon lördag 10 mars på Stora Valla konstgräsplan med avspark klockan 13:00. Matchen är en av fyra kvarstående träningsmatcher innan Superettan drar igång söndagen den 1 april borta mot Östers IF. Hör vad Tobias Solberg har att säga om läget och känslan i truppen just nu…

Förra matchen var det kyligt, nu ligger det snö på planen hur påverkar det spelet och spelarna?
Vi har haft bra träningar under veckan, även om vi har varit inomhus och planen i Stora Halla inte är fullstor. Det påverkar inte oss, utan det kan ibland innebära att det blir extra kul när vi kommer ut på en stor plan igen. Vi får hoppas och tro att det inte kommer mer snö nu men det ska som sagt inte vara några problem.

Det var också sjukdom som härjade i truppen under förra veckan, hur ser det ut nu?
Skadeläget är det samma vad gäller Christos Gravius fot, förövrigt så har vi två sjuka nu i slutet av veckan, det är Alexander ”Nutt” Andersson och Erik Björndahl som inte tränade igår och är två stora frågetecken inför morgondagens match. Annars är Kevin Wright och Alan Asaad åter i träning och ska vara tillgängliga för match. Det som är glädjande är att Andreas Jernarp tränade för fullt igår, även om han var lite försiktig efter skadan. Lördagens match är i tidigaste laget för honom men får han inget bakslag så räknar vi med att han ska kunna vara med på onsdagens match mot BK Forward.

Hur är stämningen och känslan i laget?
Stämningen är bra tycker jag, vi har en bra grupp och de har jobbat hårt under veckan och de fick ju med sig lite extra styrka nu senast i och med segern mot IK Frej, så det känns bra. Nu ska vi ju sätta det sista inför seriestarten om en dryg månad som kanske inte känns så aktuellt när man tittar ut genom fönstret (skratt). Men vi ska vara redo och vi hoppas att vi kan göra fyra bra matcher i dom som är kvar nu innan seriestart och att vi tar ett steg framåt.

Vad vet vi om motståndet Åtvidabergs FF?
De spelade i Superettan förra året och hade det väl lite kämpigt och åkte ur. Men de satsar återigen och har fått byggt om lite i laget. De har tappat många av de äldre spelarna och har nu ett väldigt ungt lag. De har bra fart och är ett bra lag, ett ungt och hungrigt lag som absolut kommer att vara med i toppen av sin division. Det är ju två klassiska lag som möts på lördag så det är också extra kul.

Startelvan till lördagen träningsmatch publiceras under lördag morgon.

Entré 50 kronor och självklart går medlemmar in gratis!

Med bara fyra matcher kvar till Superettan premiär är det dags att beställa din försäsongströja!