Sammanfattning av matchen Degerfors IF-Åtvidabergs FF

10 mars, 2018 kl. 16:54

Två av Degerfors IFs nyförvärv, Viktor Götesson och Joel Okon presenterade sig idag med ett mål vardera när hemmalaget vann med 2-0 över Åtvidabergs FF. Degerfors IF gjorde en stabil insats över 90 minuter och kunde låta våra juniorer Besfort Kalludra, Hugo Eriksson och Emil Portén få speltid under andra halvlek. Här är Stefan Jacobssons sammanfattning av matchen…

Jag tycker att vi under 90 minuter gör en stabil insats och de första 40 minuterna tycker jag är väldigt bra och vi har full kontroll, vi gör det vi ska göra. Både i vårt anfallsspel och försvarsspel. Däremot tycker jag att vi avslutar första halvlek lite slarvigt och nonchalanta, det går inte att vara nonchalanta i fotboll för då får motståndarna ofta lite bett och det tycker jag att Åtvidaberg fick under de sista fem minuterna av första halvlek. Det kanske skulle ha varit något mer mål i första halvlek.

Andra halvlek är också bra, framförallt så har vi många bra målchanser som vi borde ha utnyttjat på ett bättre sätt och om vi gjort det så hade vi dödat matchen helt och hållet, nu blev det ju ett mål under den andra halvan och matchen lever ju då på ett annat sätt. Dario Miskic gör ett par riktigt bra räddningar, vilket känns skönt för honom. Så på det stora hela så är det en match där vi är stabila och gör det vi ska göra.

Det finns perioder under matchen där vi gör lite slarv och då får Åtvidaberg ett litet tag om spelet men det är en rättvis seger och det känns skönt att vi inte har någon form av ”baksmälla” efter cupen, det är ganska lätt at få det.

Vi såg återigen många korthörnor, var det taktik?
Nej, spelarna har lite att välja på. Vi vet ungefär vad vi vill ha ut av situationerna och försöker att jobba på de sakerna. Korthörnorna var inget taktiskt som det kanske var i matchen mot Djurgården, utan idag var det spelarna som själva valde.

Någon som utmärkte sig mer än någon annan idag?
Jag tycker att Viktor Götesson gör ett enormt jobb, löper väldigt mycket och bidrar till försvarsspelet och så får han göra sitt första mål vilket är jättekul. Likaså med Joel Okon som också får göra sitt första mål. Annars bra och jämnt överlag i den här matchen, kul också för Dario Miskic att han fick hålla nollan.

Nu laddar vi om batterierna inför nästa match, som är redan på onsdag den 14 mars klockan 19:00 på Stora Valla konstgräsplan då vi möter BK Forward. Entré 50 kronor och du som medlem går in gratis.

Du vet väl att du kan teckna ditt medlemskap här!

Träningstider för nästa vecka:

Måndag kl 15:00
Tisdag kl 15:00
Torsdag kl 15:00

(Antingen tränar Degerfors IF A-lag inne i Stora Halla eller på Stora Vallas konstgräs.)