Köp biljett till Degerfors IF - Norrby IF 20/8 19.00 MENY

Jacobsson inför mötet med BK Forward Stora Valla onsdag kl 19:00

13 mars, 2018 kl. 11:59

Degerfors IF tar emot BK Forward imorgon onsdag 14 mars på Stora Valla konstgräsplan med avspark klockan 19:00. BK Forward vann under förra säsongen div. 2 Norra Svealand och spelar i år i div.1 Norra. Onsdagens match är för vår del den åttonde under försäsongen inklusive gruppspelet i Svenska Cupen och det har sett riktigt bra ut för Degerfors. Här är Stefan Jacobssons tankar om läget och känslan i truppen just nu…

Hur är stämningen och känslan i laget?
Stämningen och känslan är bra tycker jag, vi har under hela försäsongen gjort bra prestationer och även bra resultat. Det är egentligen bara resultatet mot Djurgården som inte är acceptabelt, annars är det bra tycker jag. Som vanligt så är stämningen god och det är gott gry under träningarna. Vi har en bra mix och en bra dialog mellan oss tränare och spelare om ur vi ska utveckla och sätta den sista biten på vårt arbetssätt i försvars- och anfallsspel inför serien, så det känns bara bra!

Hur ser det ut med sjukdom och skador i truppen?
Alexander ”Nutt” Andersson är frisk nu, vilket är glädjande. Erik Björndahl är sämre, så han kommer att vara borta ytterligare en vecka. Christos Gravius, Adrian Johansson, Jonas Olsson, Erik Lindell är ju fortsatt skadade och Andreas Jernarp har tyvärr fått vätska i ett knä och har blivit beordrad vila, vilket betyder att han också blir borta. Så vi har sex man som tyvärr är indisponibla och det blir en liten kamp mot klockan när det gäller dessa spelare inför seriepremiären den 1 april.

Med matchen mot BK Forward har ni bara 3 matcher kvar till seriestarten. Känner du att ni är där ni hade planerat att vara formmässigt?
Det måste jag säga, jag kan till och med känna att det känns bättre än vad vi hade räknat med. För tittar man på vår stora omsättning i truppen, som var högre än vad jag hade hoppats och trott på, så var det nio spelare som försvann och det är nio nya spelare som kommit in. Ser man på det så, tycker jag att det ser förvånansvärt bra ut, men det är bara positivt och vi hoppas på att vi kan hålla i det och ändå sätta ytterligare en liten touch.

Vad vet vi om motståndet BK Forward?
Jag vet att vi har snott en spelare från dom i Erik Björndahl! (skratt) BK Forward har haft en stor omsättning i laget inför 2018 och har tappat några bärande spelare i Emil Berger och även i Erik Björndahl. De har varit ett bra lag under många år, de hade ett tufft år under 2016 när de åkte ur div. 1, annars har de varit ett stabilt div. 1-lag. De har säkert som vi, en ambition att kliva vidare ytterligare ett steg i tabellen. Men vi ska försöka att göra vår del i den här matchen på bästa sätt för att utveckla oss, så jag hoppas att vi har samma inställning till match som vi har haft i övriga matcher.

Startelvan till onsdagens träningsmatch publiceras under onsdag morgon.

Entré 50 kronor och självklart går medlemmar in gratis!
Du vet väl att du kan teckna ditt medlemskap här!