Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Stora Valla godkänd för spel

4 april, 2018 kl. 16:28

Idag onsdag har Svenska fotbollsförbundets representant Stefan Cårebo varit på Stora Valla för att besiktiga planen inför hemmapremiären på lördag. Tillsammans med sportchefen Patrik Werner, ordföranden Leif Rosén, vice ordföranden Suzanne Hällström och Ulf Jangentorp som är ansvarig för arenan, gick Stefan runt hela planen och tog prover på gräset, dessutom kontrollerade han studs och bollrullning.

Stefan Cårebo gav ett positivt besked och bedömde att Stora Valla är godkänd för spel på lördag, under förutsättning att växduken rullas ut igen och detta för att förhindra att mer väta tränger ner i planen. Växtduken är nu på plats igen tack vare vår otroligt duktiga pensionärsgrupp och kommer att ligga över planen fram till fredag morgon då den tas av och Stora Valla ska få se solen igen.

De kriterier som Stefan Cårebo går efter när han besiktigar är bland andra; att syna planen med hjälp av olika tester såsom bollrull och bollstuds samt kompaktionsnivå, dessutom kontrollerar han också gräsrötternas status. Testerna är en vägledning för inspektörerna, men är också rådgivning till arena ägaren inför den fortsatta skötseln av planen.

Degerfors IF tar emot Halmstad BK på Stora Valla lördagen den 7 april med avspark klockan 14:00.

Köp din biljett till matchen här!

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp