Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

En snackis med vår mittback Oliver Ekroth

11 april, 2018 kl. 12:16

Inför kommande match på lördag, då Degerfors IF möter Gefle IF på bortaplan tog vi en liten pratstund med nyförvärvet Oliver Ekroth. Ekroth har hunnit att presentera sig själv genom att göra mål i de båda inledande matcherna av Superettan, så här sa Oliver direkt efter tisdagens träning…

En kort tillbakablick på matchen mot Halmstad…
Ja, de går ju ut jäkligt hårt under den första kvarten egentligen och vi var inte riktigt med på det. Så vi släpper in två billiga mål, det första är en fast situation återigen där vi inte riktigt är på tårna och de är lite heta och sedan det andra målet är ju tyvärr ett misstag som händer ibland men vi borde ha kunnat hantera det. Men sedan tycker jag att vi kör över dem, de har två skott på mål där de gör mål och vi har ungefär tretton skott på mål varav sex riktigt klara målchanser. Det är surt att vi inte får med oss poäng med tanke på de chanserna.

Beskriv känslan att gå in på Stora Valla inför hemmapubliken för första gången…
Det är en fantastisk känsla! Jag har sagt från dag ett att jag trivs jättebra här och att få komma ut på planen under en hemmapremiär känns jättebra, synd bara att vi inte kunde leverera och ge publiken det de förtjänar.

Vad är det svåraste med att komma in som ny?
Oj, det var en bra fråga! Nu har ju jag bytt klubb flera gånger tidigare och varit ny varje gång så jag vet inte, jag har ganska lätt för mig att komma in. Jag tar för mig både i omklädningsrummet, socialt och på planen. Så egentligen tycker jag inte att det är så svårt. Alla i klubben och föreningen är ju dessutom väldigt bra på att ta hand om oss nya, så jag tror att jag kan tala för de andra som också är nya att det inte är några som helst problem med att komma in och igång.

Hur går snacket i laget nu inför matchen mot Gefle IF?
Vi har ett bra snack i truppen, vi har två matcher bakom oss där vi kanske förtjänar mer poäng än vad vi fått. Vi skapar fortfarande chanser i båda matcherna och det handlar egentligen bara om att det sista lilla ska sitta för att få in bollen. Vi har en bra självkänsla och ett bra självförtroende i vår spelidé och med det vi gör, så allt känns bra. Nu ska vi bara ta hem tre poäng.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på plats på Gavlevallen, men har du inte möjlighet att ta dig dit så streamas matchen av Cmore.
Teckna ditt abonnemang hos Cmore (klicka här) och stöd samtidigt vårt Kära DIF.

En intervju med Degerfors IF:s huvudtränare Stefan Jacobsson inför mötet med Gefle IF publiceras på fredag.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF