Köp biljett till Degerfors IF - Jönköpings Södra IF 4/8 kl. 18:00 MENY

Inför mötet med Gefle IF

13 april, 2018 kl. 11:01

På lördag spelar Degerfors IF sin tredje match i årets upplaga av Superettan. Våra rödvita hjältar besöker Gavlevallen och matchen mot Gefle IF börjar klockan 16:00. Så här sa Degerfors IF:s huvudtränare Stefan Jacobsson inför matchen…

Hur har träningen sett ut under veckan?
Det har sett ganska okej ut, vi har haft lite mindre träningar under veckan utifrån hur matcherna har legat. Vi tränade i söndags direkt efter match och gick igenom den då. Sedan hade vi en delad trupp i tisdags när U21 spelade, men vi tryckte på lite extra under den träningen. Igår var vi mer taktiskt inriktade och det kommer vi att vara idag också.

Det har sett bra ut, Jonas Olsson är nu tillbaka i träningen och det ser ut att fungera bra för honom, han är fortfarande inte riktigt startklar för en match men det är kul att se honom under träningen. Adrian Johansson ska snart in och operera ben nummer två, så vi hoppas att även det går bra och att han ska kunna komma igång inom ungefär sex veckor. Vi har också glädjande besked från Erik Lindell, allting har läkt rätt så att han är igång och har börjat gå träna och ska snart börja med lätt löpträning, så det går åt rätt håll och vi räknar med att han är här och igång inom cirka fyra veckor. Sedan är det Alan Asaad som dras med sin fotskada, den är bättre men är inte fullt bra.

Hur är stämningen och känslan i truppen?
Den är god. Det är klart att det var en besvikelse efter matchen mot Halmstad, eftersom vi inte fick med oss någonting. Det var egentligen en bra prestation och en statiskt som tyder på att man borde vunnit en sådan match och så får vi inte med oss någonting. Det har väl grinat lite emot oss de här två första matcherna tycker jag och framförallt senaste mot Halmstad när det gäller resultat. Det är bara att fortsätta att jobba på och se till att vi håller den här prestationen som vi har haft i de inledande matcherna och då kommer poängen att komma. Så det gäller att vi ligger på den prestationsnivån, men det finns inget som säger att vi ska tappa den. Jag tycker att vi har haft en hög prestationsnivå under hela försäsongen. Det gäller att vi blir lite mer effektiva och städar bort misstagen som kanske motståndarna har straffat oss ganska hårt på!

Gefle IF kom in som nya i Superettan och slutade på en tolfte plast i tabellen förra säsongen, vad vet vi mer om motståndet?
Ja, de ramlade ju ur Allsvenskan inför fjolåret. De hade en extremt jobbig vårsäsong där de bytte tränare som införde typ samma spelsystem som vi själva spelar. Gefle gjorde en fantastiks höstsäsong och klarade sig kvar men det var ju med ett nödrop. Som jag har sett så spelar de kvar ungefär med samma spelidéer, de har lite nytt folk naturligtvis men de tog en väldigt fin seger i premiären mot Värnamo. Hemma är de alltid väldigt starka och det är ett disciplinerat lag sedan många år tillbaka så vi får kliva upp på vår högsta nivå för att kunna producera mål, det är jag helt övertygad om. Det är som med alla Superettan lag i år, det blir knallhårt!

Gavlevallen har konstgräs, är det någon skillnad mot äkta gräs?
Ja, det är stor skillnad men för vår del spelar det inte någon större roll. Jag tycker att vi gör väldigt bra matcher på konstgräs, men det är förstås ett snabbare underlag än vad det är att spela på vanligt gräs. Bollen rullar väldigt fort och den rullar aldrig fel, så man får spela lite annorlunda men oss spelar det ingen roll om det är konstgräs eller inte.

Startelvan publiceras en timme före avspark och därför kan ni se den först klockan 15:00 på lördag.

Har du inte möjlighet att ta dig till Gavlevallen så streamas matchen av Cmore.
Teckna ditt abonnemang hos Cmore (klicka här) och stöd samtidigt vårt kära DIF