Köp biljett till Degerfors IF - Jönköpings Södra IF 4/8 kl. 18:00 MENY

Sammanfattning av Stefan

14 april, 2018 kl. 19:12

På ett soligt Gavlevallen inför 1224 betalande tog äntligen våra rödvita hjältar tre sköna poäng. Målskytt i dagens match blev Alexander ”Nutt” Andersson efter en assist från Sargon Abraham. Degerfors IF ledde matchen redan i första halvlek på statistik; skott på mål och antal hörnor. Stefan Jacobsson sa så här efter matchen:

Detta var en skön och mentalt viktig seger, den kom välbehövligt i den här omgången efter två matcher där vi gjort bra prestationer men inte fått med oss någon poäng. Jag tycker att vi har ett rätt stabilt spel från vår sidan under första halvlek, vi har bra kontroll på vårt försvarsspel och släpper inte mycket till deras väg. Vi har en hel del chanser utan att det är någon form av fantastisk halvlek egentligen men det är ändå på bortaplan mot Gefle och det är inte lätt att möta dem där, det är viktiga poäng som står på spel och jag tycker ändå att vi gör en solid arbetsinsats. Vi är väl ändå det lag som skapar mest målchanser tycker jag.

Det är bra egentligen ända hela vägen fram till vårt mål, sedan har vi en period där vi borde stänga till matchen men sedan blir det som det blir och de flyttar upp och de får tryck och det smyger sig in och vi måste hålla det här. Jag blir lite ängslig där och framförallt är vi slarviga med bollen och vi gör det lite för enkelt för oss och vi tror att det bara är att slå upp bollen och sedan tro att någon annan löser det. Man måste flytta upp hela laget och vara delaktig och ska man tappa bollen när man leder så måste man göra det på rätt ställe. Sedan flyttar Gefle upp och jobbar brett med mycket inlägg och så men vi reder ut det till slut med lite tur och skicklighet.

Någon av spelarna som du vill höja lite extra?
Ja, jag tycker att Christos Gravius gör en bra insats, stabilt spel rakt igenom och han bidrar mycket. Han har få individuella misstag ikring sig, så han gör en väldigt bra insats idag.

Speakern på Cmore berömde Oliver Nilssons löpning och menade att han finns verkligen på rätt plats även om han inte får bollen…
Ja, det är synd, jag tycker att Oliver ska ha bollen ett par gånger till under matchen där han har löpt till sig väldigt bra positioner och ändå väljer bollhållaren andra alternativ, Oliver ska ha jätte cred. Tyvärr så får han utgå med besvär i ljumskarna och det känns ju inte bra, vi får se vad som händer men vi får rehabba honom så gott det går nu under veckan.

Grattis till tre sköna poäng!
Tack, jag är jättenöjd med tre poäng, vi arbetar in de här tre poängen tycker jag. Jag tycker att det känns skönt, det var lite taggigt men vi håller nollan och vi var på bortaplan och det är skönt med första segern i serien.

Nu laddar vi för nästa match hemma på Stora Valla då vi tar emot Landskrona BoIs lördagen den 21 april med avspark klockan 16:00.

Träningstider för nästa vecka:
Måndag kl 15:00
Tisdag kl 15:00
Torsdag kl 15:00
Fredag kl 15:00

(Antingen tränar Degerfors IF A-lag inne i Stora Halla eller på Stora Vallas konstgräs.)

Nu är det hög tid att lösa årskort för vår Superettan säsong (klicka här), eller förlänga ditt befintliga!