Köp biljett till Degerfors IF - Norrby IF 20/8 19.00 MENY

Jacobsson och Askebrand sammanfattar matchen DIF-ÖIS

5 maj, 2018 kl. 19:33

Degerfors IF mötte under lördagseftermiddagen Örgryte IS på ett soligt Stora Valla. Örgryte matchen vann med 0-1 efter en straff av Diego Monteil. Så här sa Örgryte IS och Degerfors IF:s tränare efter matchen.

Thomas Askebrand Örgryte IS tränare; Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga men Degerfors borta tillhör en av de tuffaste bortamatcherna under året. Man kan känna innan man kommer hit att tar vi en poäng så är det bra och när man då efter matchen får ta med tre alla tre pinnarna, så känns det ju extra bra. Ser man till matchen så tycker jag väl att vi har ganska bra kontroll över stora delar av matchen, fram till utvisningen så kände jag väl att vi ändå hade det under kontroll. Även om det är en böljande match och Degerfors är så bra, så tycker jag ändå att vi är lite vassare och är på väg igenom ett antal gånger. Sedan kommer utvisningen och då får Degerfors in lite spel i boxen och de är nära att få dit den vid några tillfällen. Samtidigt så är vi väldigt vassa i vårt omställningsspel och vi har några hörnor som också är ganska farliga så trots att vi är en man mindre så håller vi upp det på ett jäkligt trevligt sätt och killarna jobbar jäkligt hårt för varandra.

Men det hade lika gärna kunnat bli oavgjort i den här matchen, så ärlig måste man ändå vara, sedan att man får åka härifrån med alla tre poäng det är helt fantastiskt! Jag vet att Stefan och company kommer att vinna och fortsätta att ta sig uppåt i tabellen, för att de är ett av lagen som jag tycker presterar den bättre fotbollen i serien och som jobbar efter en idé och som kommer att ge valuta för det hela i slutändan. Så även om det är surt för Stefan och laget i dag så kommer det en morgon dag som kommer att vara jäkligt trevlig.

Stefan Jacobsson vad säger du om matchen?
Jag håller faktiskt med Thomas i  det mesta, det är en relativt jämn match där båda lagen är okej i sitt försvar men där ÖIS känns vassare när de vinner bollen i det offensiva omställningen än vad vi är och framförallt i första halvlek. Men det är en kamp under 90 minuter och det är två lag som verkligen töjer mot varandra. De första 20 minuterna i andra halvlek är det lika tycker jag, det är som en batalj där omställningsspelet skapar lite halvchanser och där är ÖIS lite vassare när de får lägena. Sedan får vi ju grepp om matchen i och med utvisningen med en man mer, men det vet man ju också att det är inte enkelt att producera målchanser bara för att man är en man mer. Straffen kommer ju naturligtvis jäkligt olyckligt, jag tycket att vi börjar gnugga till oss hetare målchanser i den perioden, det är en straff som inte får bli till egentligen det är en lång utspark som de får en straff på. Det studsar och grinar lite emot oss just nu för tillfället och vi får inte riktigt betalt för det jobb som killarna gör, den här matchen är nog den minst chansfattiga och vi skapar egentligen inte jättemycket även om spelet och kampen är bra så att säga men det är under de sista minuterna när vi börjar att sätta lite längre bollar och det handlar om att försöka att vinna dueller i straffområdet. Vi får hem till kammaren och fundera lite.

Visst känns det lite orättvist att vi inte får med oss en pinne men på det stora hela är det en jämn match, det är inte mycket som skiljer men jag tycker att ÖIS har lite vassare chanser än vad vi har. Det är bara att bita ihop!

Nu laddar vi för nästa match som är en bortamatch på Borås Arena mot Norrby IF måndagen den 14 maj med avspark klockan 19:00.

Träningstider för nästa vecka:
Imorgon kl 10:00
Tisdag kl 15:00
Onsdag kl 15:00
Torsdag kl 10:00
Lördag kl 10:00
Söndag kl 10:00

(Antingen tränar Degerfors IF A-lag Stora Vallas konstgräs eller på A-planen.)