Köp biljett till matchen Degerfors IF - GAIS 22/9 16.00 MENY

Snackis med Degerfors IFs ordförande Leif Rosén

11 maj, 2018 kl. 15:07

I vår strävan att ge inblick och information om och kring vår förening Degerfors IF har nu turen kommit till ordföranden, vi bjuder därför på en snackis med Leif Rosén.

Kan du berätta lite kort om vad som diskuterades på årsmötet i mars?
Ja, årsmötet den 6 mars är och var styrt av formalia kan man väl säga, med revisionsberättelse, styrelsens ansvar och att styrelsen skulle få ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2017. Vi hade en genomgång av ekonomin, vilket var trevligt eftersom vi överträffade budgeten och kunde återställa det egna kapitalet. Vi har nu också fått detta på papper från licensnämnden på Svenska Fotbollsförbundet att vi är godkända både när det gäller ekonomikriteriet och säkerhetskriteriet.

Sedan var det val på styrelsemötet och det som bland annat var nytt var att Anders Johansson av arbetsskäl klev av och att Kjell Lundgren kom in, han har tidigare varit VD vid Degerfors Byggen. Sedan tog vi upp frågan om en eventuell sammanslagning med Degerfors Ungdom, där vi ville ha årsmötets OK att vi startar ett projekt tillsammans med syfte att föreningarna ska bli en och samma förening och detta togs emot väl av medlemmarna.

Medlemmarna vid årsmötet fick som vid varje årsmöte också tillfälle att ställa frågor till styrelsen och under årets möte var det inga speciella frågor som kom upp, utan det var mest positiv feedback kring det arbete som har gjorts som kom in. På årsmötet togs det också upp att vi från och med 2018 kommer att betala hyra för arenan till kommunen och att vi räknar med att göra en vinst i föreningen på cirka 5-600 000 kronor och att vi ska inom ett, två år kunna bygga upp ett eget kapital på runt 1,5 miljoner kronor.

Styrelsen för Degerfors IF ser ut som följer:
Leif Rosén Ordförande
Suzanne Hellström , vice ordförande.
Fredrik Rakar, sekreterare
Anders Eriksson, ledamot
Ola Svensson, ledamot och har fokus på fotboll.
Bo Jansson, ledamot.

Kjell Hultgren, suppleant.
Roland Halvarsson, suppleant.

Klubbchefen Patrik Werner adjungeras till våra styrelsemöten.

Hopslagningen med Degerfors Ungdom, kommer den att stärka ekonomin?
Nej, inte omedelbart. Men på sikt kommer det naturligtvis att stärka ekonomin genom att vi då har allt ifrån 6-7 års verksamhet för både killar och tjejer, upp till elitfotbollsverksamhet. Så det känns väldigt roligt.

Under föreningsutvecklingen, tillsammans med SISU som stödjer idrotten i Värmland gjordes under 2017 ett strategidokument där vi diskuterat och lagt upp verksamheten för 2018 och där det ligger ett antal mål. I strategin ingår det att ungdomslagen ska generera spelare för A-lagsfotboll, så att vi kan få upp kanske två, i bästa fall tre spelare varje år från ungdomslagen. Jag tror att det är en förutsättning för oss på en sådan här liten ort, att vi har en pipeline av ungdomar som kommer in i A-lagsfotbollen. Vi eftersträvar också kontinuitet på tränarsidan inom ungdomsverksamheten, det är jättekul att Andreas Holmberg och Tobias Solberg är hjälptränare i A-laget också, och nu när Emil Johansson lägger skorna på hyllan så kommer han att gå in och hjälpa till i ungdomsverksamheten med. Det är en sporre för de yngre men också kul att man vill stanna kvar och hjälpa till i föreningen när man avslutar en elitkarriär själv. Vi har idag en bra tränarådra i föreningen och den vill vi självklart bygga vidare på.

Fler mål i strategidokumentet…
För att vi ska lyckas fullt ut och ta oss upp i Allsvenska igen, så gäller det att jobba med vår ekonomi och bygga den starkare och starkare. Det är ett måste om vi inte bara ska gå upp en säsong, vi vill ju dit för att stanna. Kravet där är att vi utvecklar våra samarbetspartners som ju är ett hårt arbete. Men jag tror att det går hand i hand med att föreningen har verksamhet för både ungdomar, damer och herrar som då ökar attraktionskraften hos fler samarbetspartners och möjliggör att vi får in fler långsiktiga partners. En annan viktig del som också har med ekonomin att göra är sådana här grejer som vår nya altan och tält, där vi nu kan erbjuda vår publik att både äta och dricka något gott, före, under och efter matcherna. Det ska vara kul att gå hit och titta på Degerfors IF, man ser jättebra härifrån och jag tror att det har varit fullt under varje match hittills.

Sedan gäller det ju att få ihop ett bra resultat på planen, att få ihop ett bra gäng och där är det förstås viktigt att man på klubbchefs sidan har kontinuitet och en hög kompetens, och det har vi i Patrik Werner. Vi har också en mycket bra grund vad det gäller vår kanslipersonal, alla jobbar stenhårt och har väldigt mycket att göra, men vi måste också vara försiktiga, kostnadsmässigt men vår stomme är lojal med ett stort Degerfors hjärta så den känns bra att bygga på om och när vi kan ta oss vidare till Allsvenskan. Allt det här finns dokumenterat i vårt strategihäfte.

En framgångsfaktor i Degerfors IF
En stor framgångsfaktor i vår förening och som gör ett otroligt arbete, helt utan betalning är vår pensionärspool. Det är en arbetsgrupp som gör fantastiskt mycket för föreningen och arenan, gruppen växer dessutom och de har kul samtidigt som de arbetar. Jag tror att kombinationen med avlönad personal och frivilligarbete är en nyckelfaktor till Degerfors IFs framgångar inom organisationen. Sedan får vi absolut inte glömma våra medlemmar och supportrar som är oss trogna och stöttar och hejar fram våra lag!

Vi tackar Leif Rosén för informationen om och med Degerfors IF.

Fotboll för alla. Alla till Valla!

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
Retro Hood