Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Inför Norrby IF vs Degerfors IF måndag klockan 19:00

13 maj, 2018 kl. 08:08

Det är nu dags för den sjunde omgången av Superettan och våra rödvita hjältar möter tufft motstånd i Norrby IF under måndagen. Matchen spelas på Borås Arena med avspark klockan 19:00. Så här sa Degerfors IF:s huvudtränare Stefan Jacobsson efter lördagens träning…

Jag såg att Lindell körde på för fullt idag, hur är läget i truppen?
Jodå, Lindell har varit igång hela veckan för fullt och under förra veckan tränade han på i Norrköping så att han väl nu en sju, åtta fotbollspass i kroppen. Dessförinnan har han haft ordentlig löpträning, men det är klart att han inte är riktigt på topp men så pass igång så att han aspirerar på att eventuellt starta på måndag.

DeBruin har legat sjuk under veckan men kändes sig så pass att han var med och tränade idag. Viktorsson var också med och tränade fullt ut och såg okej ut, däremot är både Filip Stankovic och Oliver Ekroth lite halvkrassliga, de stod över dagens träning. Men vi får se hur det utvecklar sig och jag hoppas att de kan vara med och spela på måndag…

Hur har träningen sett ut under veckan?
Det har sett helt okej ut och har följt som alla andra veckor, det är Jonas Olsson som har slagit upp sin vadskada på nytt tyvärr, så det kommer att dröja någon månad till innan Jonas blir aktuell, så det är synd. Annars kör alla på, dagens träning såg riktigt pigg ut och var ytterligare ett snäpp uppåt. Av förståeliga själ så var det ju lite halvdeppigt efter de två senaste förlusterna, men jag tycker ändå att vi har lyckats att skaka av oss dom och det är inte så jäkla mycket mer man kan göra än att fortsätta jobba på, titta på något som var bra, något som var mindre bra. Det är små marginaler tycker jag, vi kunde lika gärna ha stått som segrare i båda matcherna som har varit väldigt jämna, men vi har haft marginalerna emot oss tycker jag. Vi har inte varit sämre än våra motståndare, utan det har varit ganska jämnt tycker jag och det har studsat stolpe ut för oss helt enkelt, nu gäller det bara att förstå att vi är inget dåligt lag för det och att vi vågar gå ut och spela vårt spel mot Norrby helt enkelt.

Hur gör man för att få marginalerna på vår sida?
Det finns inget koncept som jag känner till för att få marginalerna med oss. Man måste förstå att vinna två, tre matcher innebär inte att man är världsmästare och skulle man förlora två, tre matcher så är man ju inte världens sämsta fotbollslag för det. Det gäller att göra helheten så bra som möjligt utifrån de spelartyper vi förfogar över och över den spelidé som vi har tänkt oss att genomföra matchen och året så att säga. Sedan är det ju klart att allt har en mental påverkan och är du ett topplag så får du av någon konstig anledning de här medgångsmålen och man får straffar i rätt ögonblick, som till exempelvis Örgryte nu som det flyter på väldigt bra för, de fick ytterligare två straffar nu igen och det är inte så jäkla ofta man får straff tycker jag. Men så är det, och är du fast förankrad i botten så har du ofta marginalerna emot dig. Det är väl så att ska man förtjäna att få marginalerna med sig så måste man ju jobba därefter och man får jobba tillsammans och ha en positiv attityd.

Vad vet vi om motståndet Norrby IF?
Vi vet ganska mycket om dom egentligen. För det första så är det ett lag som har väldigt många offensiva och kvalitativa spelare, de har ju fjolårets skyttekung Richard Yarsuvat som är tillbaka från Dalkurd, de har den före detta skyttekungen tillbaka från Elfsborg Lasse Nilsson tillsammans med andra tunga spelare där så att, det är ett lag som spelar med mycket energi och med ett stort hjärta, framförallt på deras hemmaplan och på det har de ett par tunga pjäser i sitt luftrum. Det är som alltid i alla matcher av Superettan, det är en tuff match men vi ser fram emot den!

När det gäller startelvan så får vi från och med nu se den en timme före match och därför kan ni läsa den först klockan 18:00. En sammanfattning av premiärmatchen publiceras här på hemsidan och på Degerfors IF:s Facebook sida under måndagskvällen.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på plats i Borås, men har du inte möjlighet att ta dig till Borås så streamas matchen av Cmore.
Teckna ditt abonnemang hos Cmore (klicka här) och stöd samtidigt vårt kära DIF

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

 

 

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp