Jacobsson sammanfattar vinstmatchen mot Norrby IF

14 maj, 2018 kl. 22:08

Degerfors IF mötte under måndagskvällen Norrby IF på Borås Arena inför 687 betalande åskådare. Degerfors vann med 1-3, varav ett mål på straff och alla tre målen gjordes av Sargon Abraham. Så här sammanfattade tränaren Stefan Jacobsson vinstmatchen:

Det finns viktiga segrar och så finns det viktiga segrar! (skratt) Det är tre blytunga poäng, första halvlek är en jättebra fotbolls sida och matchbilden blev som vi hade förväntat oss, just det att de skulle försöka att trycka ner bollen bakom eller runt omkring vår backlinje och när det gällde att vi skulle vinna de andra bollarna, då visste vi att vi skulle få bra ytor. Vi skapade väldigt mycket lägen och vi får både ett och två noll och vi skulle kanske till och med ha haft något mer mål, efter hur spelet såg ut. Men sedan gjorde vi det slarvet som vi har pratat om, att när vi spelar det spelet så finns det risk att de vinner bollen och de får energi och då får ju de sitt 1-2 mål. De får en energikick och blir till vilddjur under resten av matchen.

Sedan är det ju bara för oss att kriga i resten av matchen och försöka att hålla i bollen så länge vi kan och samtidigt försöka att skapa något framåt. Men anfallsspelet försvinner ju lite och vi blir väldigt djupt nertryckta under andra halvlek. Det är svårt att agera mot ett lag som tidigt slår en lång boll från mitten av egen planhalva, vi hinner knappt dit och de flyttar upp sitt lag ganska mycket, de är uppe med nästan en sju, åtta man liksom som står runt omkring och så slår de iväg bollen bara. De är ju fysiskt starkare än vad vi är. Men våra killar krigar på väldigt bra under andra halvlek, vi har väl en förhoppning om att vi ska kunna göra någonting när de är uppe med så mycket folk och vi får så många kontringslägen, men det är ju så att vi har haft lite sjukdomar i laget under veckan, så jag tror inte att alla våra spelare var riktigt på topp. Lindell gör ju sin första matchen sedan Örebro borta i februari och gör en fantastisk insats under 80 minuter och presenterar sig direkt med ett inlägg till Sargon som gör 0-1.

Vi är egentligen väldigt nöjda med allting fram till att de får sitt 1-2 mål i 35e minuten, sedan blir det en kamp som det alltid blir mot Norrby, det svänger väldigt mycket men vi visste att det skulle bli så, det blev precis som vi hade förutspått. Problemet är att vi inte kan göra någonting bättre av det när vi vinner bollar. Självklart blir vi trötta, vi får jobba väldigt hårt med mycket kamp hela tiden. Men vi hade ju Sargon Abraham idag. Första 35 är jättebra sedan har vi marginalerna med oss lite och det tycker jag var på tiden! Det är synd om Viktor Götesson, han har två jättelägen och har ju kunnat få gjort ett mål, för det hade ju säkert kännts jätteskönt för honom och då har det säkert lossnat ännu mer för honom. Nutt hade också ett jätteläge, men jag är extremt nöjd med killarna idag, vi lyckades ändå fightas i den här matchen och vi tar ändå tre blytunga poäng som förhoppningsvis ger oss lite medvind.

Dario växer också för varje match han får göra, vilket är jättekul men det är laget som tar vinsten idag men sedan går det ju inte att bortse ifrån att Sargon gör tre mål och skapar även andra chanser idag, så självklart ska Sargon ha en liten extra stjärna idag.

Nu laddar vi för nästa match som är en hemmamatch redan nu på lördag, 19 maj då Degerfors IF tar emot IK Brage på Stora Valla med avspark klockan 16:00.

Träningstider för nästa vecka:
Tisdag kl 15:00
Torsdag kl 15:00
Fredag kl 15:00
Söndag kl 10:00

(Antingen tränar Degerfors IF A-lag Stora Vallas konstgräs eller på A-planen.)

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
Retro Hood