Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Snackis med vår mittback Marcus DeBruin

5 juni, 2018 kl. 11:48

Inför nästa match på söndag då Degerfors IF möter Helsingborgs IF på Olympia, tog vi en pratstund med en av lagets mest rutinerade spelare från vår backlinje och som också sitter med i spelarrådet; Marcus DeBruin.

Du kombinerar elitfotboll med ditt yrke som polis, finns det något du kan ta med dig på planen från ditt yrke och tvärtom?
Ja, från båda två så är det mycket av vi-känslan som man har, den tycker jag är värd väldigt mycket. Så just den känslan kan jag använda mig mycket av både i fotbollen och i yrket som polis. De är lite liknande, i fotbollen så har man hela tiden krav och press på sig att prestera och leverera och så är det inom polisen också, att man hamnar i situationer med mycket stress och press, där måste man också kunna leverera och just i yrket som polis hänger det ännu mer på livet att prestera. Så det är väldigt liknande situationer vilket också gör, tycker jag att man kan hantera pressade och stressade situationer ganska bra. Så det tar jag med mig, just det att man kan ha ett lugn även när det är ett pressat läge.

En kort tillbakablick på matchen mot Värnamo…
Ja, jag tycker att det såg ut lite som det gjort innan i våra matcher, där vi stundtals kommer upp i en hög nivå men där vi också är nere på en lägre nivå i vårt spel och det är något som vi måste bli bättre på om vi ska kunna vara med och slåss i toppen i år. Vi måste bli jämnare under 90 minuter, vi måste hålla en högre nivå över 90 minuter. Annars så är det jättekul att vi gör 4 mål, det var länge sedan vi gjorde det, vi gjorde inte det på hela förra säsongen och vi behövde verkligen det nu. Det var också många fina mål och många fina enskilda prestationer under den här matchen, så det ska vi ta med oss. Vårt försvarsspel kändes också ganska stabilt ändå, Värnamo är ett lag som har haft det tufft och det märktes att de inte har självförtroendet, så det kändes under matchen att vi var det bättre laget just då, vilket också visade sig i resultatet. Men jag tycker att vi har mycket mer och ta av vårt spel och det känns också positivt att vi kan vinna med stor marginal och ändå ha mer att ge.

Slutresultatet 4-1, känns som om att det lossnat för laget…
Jag tycker att vi går åt rätt håll hela tiden och då kanske den här jämnheten och den höga nivån som vi strävar efter kommer, oftare och oftare. Det är väl kanske det som har gjort att vi inte förlorat på ett par matcher nu. I början av säsongen när vi hade de låga perioderna så släppte vi oftast in mål som gjorde att vi kanske tappade 3 poäng eller att det blev oavgjort, nu känns det som att ju mer vi kommer upp på de höga nivåerna, desto oftare får vi med oss marginalerna och det väger över i poäng i slutändan. Det känns som om att det har lossnar mer och mer, men jag tycker ändå att det inte har lossnat helt, det väntar jag fortfarande på.

Match mot Helsingborgs IF på söndag, hur känner du inför den?
Vi är jättetaggade inför den matchen och det ska bli så kul att få åka dit och spela, det känns inte som att vi har någon press på oss att vinna. Vi har spelat väldigt bra borta i år och det hoppas jag att vi kan göra mot Helsingborg också och sedan att få komma till Olympia och få spela där inför all publik och stämningen som är där, det är därför man spelar fotboll. Det är de roligaste matcherna, så det ska bara bli kul och jag tror att vi kan ta poäng där borta!

Sommaruppehållet närmar sig, vad gör en elitspelare under uppehållet?
Ja, man försöker att hålla igång någorlunda träningsmässigt själv, vi brukar få ett individuellt program. Samtidigt är det viktigt att koppla bort fotbollen så att man hittar ett sug och ännu mer motivation och vilja tills man kommer tillbaka. Det är viktigt att  man inte lägger av helt med träningen utan att man håller igång men samtidigt försöka att koppla bort fotbollen. Nu är det ju fotbolls VM, så det kan bli svårt (skratt) men det kommer säkert också att bidra till suget blir större tills man är tillbaka, så det brukar ha en positiv inverkan. Jag kommer att se Sveriges alla matcher det är en sak som är säker men eftersom vi inte har så mycket semester och ledigt så planerar man ju alltid att göra saker, så ett par dagar söderut i landet ska det nog bli.

Vi tackar Marcus DeBruin och önskar honom och laget en 3 poängare på söndag!

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på plats på Olympia, men har du inte möjlighet att ta dig ner så streamas matchen av Cmore.

Teckna ditt abonnemang hos Cmore (klicka här) och stöd samtidigt vårt kära DIF

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp