Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Snackis med skyttekungen Sargon Abraham

6 juni, 2018 kl. 12:26

Det må vara Sveriges nationaldag, men Degerfors IF:s spelare i A-laget ligger inte på latsidan. Klockan 10:00 i morse var de nere på Valla och tränade inför stundande match på söndag mot Helsingborgs IF. Vi tog pulsen på Sargon Abraham som just nu är riktigt het och ligger på topp både privat och inom fotbollsvärlden…

Du toppar skytteligan och bokstavligen sprutar in mål, känner du att det finns några begränsningar i Sargon Abraham just nu?
Nej, faktiskt inte. Det har känts bra och som du säger, jag har gjort många mål och jag leder skytteligan och det är klart att det är roligt men jag har fått bra hjälp av mina lagkamrater. Vi har ett bra lag så jag känner inte att det finns några begränsningar för oss just nu.

Du klev av planen under andra halvlek i matchen mot Värnamo…
Ja det stämmer, Jag hade kunnat spela mer men det var vår tränares beslut och det accepterar jag, det är tränaren som bestämmer du vet! (skratt)

Vid en vinst på söndag, klättrar Degerfors uppåt i tabellen. Hur stor fokus lägger man som spelare på just poängen?
Egentligen ingen alls. Jag tar en match i taget och vi går in till varje match för att vinna och ta tre poäng, oavsett om det är Helsingborg borta eller vad det än är så går vi för seger. Vi tar en match i taget så får vi se hur långt det räcker helt enkelt.

Du ska bli pappa väldigt snart…
Ja, det stämmer. Det känns stort och väldigt roligt! Födseln är beräknad till den 12 juni och min fru Sofia och jag har fått veta att det blir en liten flicka.

Hur firar Degerfors IFs skyttekung Sveriges Nationaldag?
Jag ska ta med min fru och åka till Örebro och äta en fin lunch i det vackra vädret (skratt).

Vi säger tack till Sargon Abraham och önskar honom en fin Nationaldag med frun!

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på plats på Olympia, men har du inte möjlighet att ta dig ner så streamas matchen av Cmore.

Teckna ditt abonnemang hos Cmore (klicka här) och stöd samtidigt vårt kära DIF

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp