Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Stefan Jacobsson inför söndagens möte med Helsingborgs IF

9 juni, 2018 kl. 11:31

Den tolfte omgången av Superettan avgörs på söndag den 10 juni då Degerfors IF möter Helsingborgs IF borta på Olympia. Klockan 17:30 möts de två formstarka lagen som båda är sugna på att ta tre poäng med sig men självklart tror och hoppas vi på att det blir rödvitt som får packa in poängen i bussen hem. Vi tog ett försnack med vår egen Stefan Jacobsson inför mötet med Helsingborgs IF…

Vinst på hemmaplan under förra helgen mot Värnamo…
Ja, vi byggde på vår förlustfria svit kan man säga. Det var en svår match mot Värnamo för att de har ju mycket bättre kvaliteter än vad de har lyckats att visa i serien, men det märks när man möter dem att det är ett lag som inte tål mycket motgång, för då kraschar hela bygget för dom så att säga, men samtidigt så vet man om att får de lillfingret så tar de hela handen och förr eller senare så vänder det för lag i Superettan. Men vi får några mål där i första halvlek och sedan är det väl egentligen inget snack om saken, utan vi får en väldigt stabil och skön seger.

Skadeläge/status på spelarna?
Vi har samma skadeläge som tidigare, Jonas Olsson, Oliver Nilsson och Adrian Johansson är fortsatt borta. Alexander ”Nutt” Andersson avvaktar vi med tills vi kan ta fram ett specialskydd till honom så att han kan vara med och träna och så småningom också spela.

Tar man med sig segern i ryggen ner till Olympia eller är det helt och hållet en ny uppladdning inför mötet med Helsingborg?
Visst laddar man om, men sedan är det ju klart att ju fler matcher man vinner, ju mer växer ju självförtroendebanken och det är ju återigen en jätteviktig seger för att minska avståndet neråt och ändå hålla kontakten med de lag som är framför oss. Rent självförtroendemässigt så åker det med och vi hoppas på att varje vinst och varje poäng vi tar ska bygga på hos spelarna så att man ska kunna hitta det här jätteflowet om man säger. Nu är det ju en ny match med nya förutsättningar och det går inte att tro att bara för att vi vann mot Värnamo, så är det samma som att vinna mot Helsingborg, utan vi måste sätta rätt fokus på rätt saker när vi nu åker ner och möter de överlägsna seriefavoriterna. Det är ju dom som ska ro hem den här segern i serien och de har inte på något sätt dementerat det heller, utan de ska ta sig tillbaka till Allsvenskan och vi måste göra en så nära perfekt match som vi bara kan om vi ska ta poäng eller eventuellt vinna mot Helsingborg borta.

Vad vet vi om Helsingborg?
Det är ett lag som inte har förlorat på sex matcher, väldigt stabila och kompetenta så att det är helt enkelt ett jättebra lag som vi möter och som har alla kvaliteter som man bör ha i ett lag som ska vinna en serie.

Degerfors IF har inte heller förlorat på ett bra tag nu…
Nej, vi har inte förlorat på fem matcher så att man kan väl säga att det är två rätt så formstarka lag som möts. Vi ska inte åka ner med mössan i handen utan vi ska fightas till 110% och försöka att göra vårt och ta tre poäng som vi alltid försöker att göra.

Hur är stämningen i truppen efter lite spelledigt?
Jo det är en jättebra stämning i truppen. Jag tycker att det känns som en bra harmoni som det alltid är, så det är kanonbra!

Till våra rödvita supportrar som åker till Olympia kan vi meddela att ni släpps in via NV insläppet och därifrån går ni till anvisad ståplats vid sektionen på den norra delen.

Degerfors IFs startelva till matchen mot Helsingborgs IF publiceras på söndag kl 16:30.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

 

 

 

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp