Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Jacobsson sammanfattar förlusten mot Helsingborg

10 juni, 2018 kl. 20:49

Degerfors IF mötte under söndagskvällen ett favorittippat Helsingborgs IF på Olympia, matchen skulle visa sig bli riktigt tuff för Degerfors redan efter 35 minuter då Erik Björndahl blev utvisad och slutade  med resultatet 4-1 till Helsingborg. Målen gjordes av Max Svensson, Mikael Dahlberg och Calle Johansson, för Degerfors blev allas vår Sargon Abraham målskytt. Så här sa Stefan Jacobsson efter matchen…

Utvisning av Björndahl, vad hände egentligen?
Jag vet inte riktigt, utvisningen känns väldigt tuff men jag har inte sett situationen själv men enligt Björndahl så höll domaren ett gult kort först och ändrade sig sedan, så jag vet inte…

Berätta om första halvlek…
Ja de första 20 minuterna av första halvlek är vi inte alls nöjda med! Det som jag är nöjd med är vårt kollektiva försvarsspel, vi spelade precis som vi hade tänkt oss men däremot så fallerar vi helt när vi vinner boll och ska skapa någonting själva som är nämnvärt anfallsspel men samtidigt så gör Helsingborg en väldigt bra inledning av första halvlek, de är på tå och de pressar oss hårt och de ger oss inte mycket tid eller ytor att spela med. Vi hade samtidigt tanken att så här kan det se ut och vi hade diskuterat olika utvägar och tyvärr så hittar vi inga utvägar alls under den första 20 minuters perioden. Så den går ju helt till Helsingborg, samtidigt så skapar de inte mycket, vårt försvarsspel är bra där tycker jag, vi är bra med i boxen och vi tar bort mycket bollar så att. Ska man vara helt ärlig så skapar inte Helsingborg någon målchans förrän då får 1-0, jag har inte sett situationen själv men det sägs att det är en offside situation. Men det är klart att om man har marginalerna emot sig när man möter Helsingborg och vet om att man måste göra en hundraprocentig insats på nästan alla punkter när det gäller både kollektivt och individuellt då blir det tufft naturligtvis. Sedan kanske 1-0 är välförtjänt för dem…

Hur som helst så fick vi jobba väldigt mycket i motvind under andra halvlek och där gör ju killarna nästan en heroisk insats och alla går för det liksom och de är fast beslutna att vi ska ge Helsingborg en match i alla fall och vi får ju en kvittering sen och det känns helt underbart, det är inte lätt att få en ett mål när man är en man mindre på plan och borta mot Helsingborg. Problemet är ju sedan att de tre samtliga mål som kommer sedan är ju inte tillräckligt bra från vår sida, det är det som gnager i mig och jag är väldigt besviken över just de situationerna, för samtliga grejer har vi pratat om under veckan som gått. Men jag ser hellre att man ger killarna en jätte eloge, visst vi fallerar på några grejer men det är ändå jättekul att se killarna med den insatsen som de försöker att göra i andra halvlek och det ska de ha all beröm i världen för tycker jag!

Sedan får vi ta de här detaljerna och titta på och försöka att skava bort dem, för man har inte råd med de här individuella grejerna mot Helsingborg, det är lite synd för att när vi får 1-1 i 69e minuten så är de jäkligt skärrade där och publiken börjar vända sig emot dem och det blir stressat och sedan får de ändå ett ledningsmål tre minuter efteråt eller något sånt, hade inte 2-1 målet kommit där… det är ju det som blir, de får situationerna från utvisningen det eventuella offsidemålet i första och sedan 2-1 målet, det är ju tre situationer som blir helt matchavgörande för oss. Det är lite bittert just nu, jag är lite grinig faktiskt men vi får vara nöjda med det vi försökte göra under andra halvlek!

Vi får ta nya tag helt enkelt!

Som Stefan säger så är det bara att ladda om inför nästa match den 18 juni som också är en borta match och då möter vi GAIS på Gamla Ullevi med avspark klockan 19:00.

Träningstider för nästa vecka:
Tisdag kl 15:00
Onsdag kl 15:00
Torsdag kl 15:00
Lördag kl 10:00
Söndag kl 10:00

(Antingen tränar Degerfors IF A-lag på Stora Vallas konstgräs eller på A.planen.)

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp