Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Vi presenterar vår säljchef -Leif Olsson

12 juni, 2018 kl. 14:40

Nu har det blivit dags att presentera en del av Degerfors IF:s kansli. Vi tog ett snack med vår säljchef Leif Olsson för att ta reda på mer om honom och vad han ansvarar för här på kansliet.  

Leif du har ju själv spelat i Degerfors IF, berätta lite mer om dig själv…
Jag är uppvuxen på Bruket och har spelat fotboll genom alla pojklag och ända upp till A-laget, debuterade i A-laget 1986 som 17-åring som vänsterback mot Sandviken borta i div. 1. Jag spelade sen i Degerfors IF fram till 1989, därefter blev jag värvad till Allsvenska AIK.

Mellan 1990 och -91 spelade jag i AIK, 1992 gick jag vidare och spelade ett år i Kiruna FF som då var väldigt heta i fotbollssverige, vi spelade i div 1 norra vilket motsvarar dagens superettan. Ett äventyr jag verkligen är glad för att ha gjort. Men det blev bara 1 år i norr, sedan kom jag tillbaka till Degerfors IF 1993-97 och fick spela i Allsvenskan med min moderklubb under fem år vilket var helt fantastiskt. Efter dom fem åren i allsvenskan så började ett nytt stort äventyr, när jag fick ett proffskontrakt i Portugal där jag spelade i högsta ligan med Belenenses i Lissabon 97-98. Det var en liten dröm som gick i uppfyllelse måste jag säga, med härliga derbymatcher mot Benfica och Sporting Lissabon bl.a. Men som Degerforsare så kommer man alltid tillbaka till byn, så 1998 spelade jag i DIF igen, innan jag avslutade min karriär i KB Karlskoga 2 år.

En tränarkarriär var aldrig ett alternativ för dig?
Nej, har väl aldrig haft det brinnande intresset som många andra före detta fotbollsspelare har att träna ett lag, fast jag släppte det inte helt, utan jag har varit med under 10 år i juniorlaget. Patrik Werner frågade om jag och Ivan kunde hjälpa honom i juniorlaget, så vi blev hjälptränare under fem år med Patrik och sedan fortsatte vi som hjälptränare med Niklas Mendritzki under nästkommande 5 år, ända fram tills jag fick jobbet här på kansliet som marknadsansvarig och då var jag tvungen att hoppa av som hjälptränare till juniorlaget för tyvärr fanns inte tiden att fortsätta. Men jag har inte släppt det helt som ledare än, jag är även med som tränare för min sons lag i DIF U P-04 lag, vilket är otroligt kul när man får följa killarnas utveckling.

Hur gammal var du när du började spela fotboll?
Ja, hur gammal var jag? Jag började i stort sett när jag började gå. Farsan (Knut-Olof ”Kollan” Olsson) har ju även han spelat i Degerfors tillsammans med Tord Grip och många andra gamla legender. Jag är nog född med en boll haha, brorsan (Lars Olsson) som är tre år äldre än mig spelade ju också i A-laget i Degerfors och även i KB. Så visst har det blivit mycket fotboll i vår familj. Jag har fått uppleva otroligt mycket tack vare fotbollen och det är jag väldigt tacksam för.

Du har eget företag också, vad gör du där?
Ja, LO-Profil AB som jag startade 2009. Det är ett Present & Reklamföretag. Jag hjälper företag med att ta fram allt från give aways, profilkläder med tryck, förnödenheter inom industrin mm, man kan egentligen få det man vill ha som företag. Just nu är det VM-prylar som är heta. Tycker det går bra att kombinera mitt jobb på Degerfors (75 %) med min firma även om tiden ofta inte räcker till.

Du har numera titeln Säljchef på Degerfors IF…
Ja det stämmer. Jag försöker att mest fokusera på säljbiten och givetvis eventen, framförallt då inför våra hemmamatcher. Så det är min viktigaste roll i arbetet på Degerfors IF. På hemmamatcherna så finns jag till i våra fina loger där jag och några kollegor tar hand om våra 40 gäster.

Men det absolut viktigaste jobbet för oss på marknad just nu är att försöka få till så många samarbetspartners och privatpersoner som möjligt till Gratismatchen som är den 1 september då Degerfors IF möter Helsingborgs IF på Stora Valla. Jag tror inte att folk förstår hur viktig den matchen är för vår förening, ekonomiskt kan den vara helt avgörande. Så privatpersoner och företag, gå in här och registrera er som bidragsgivare och bjud alla som vill se bra fotboll på gratis entré den 1 september!

Sommaruppehållet i år börjar efter hemmamatchen mot IK Frej den 30 juni och veckorna 28, 29 och 30 då är kansliet stängt. Under vecka 30 finns det folk här men inte hela tiden, självklart kan vi alltid nås på telefon.

Spelaruppehållet är mellan den 1 Juli till den 15 Juli, men med tre individuella pass under vecka 29. Uppstart igen för samtliga spelare den 16 Juli.

Vi tackar Leif Olsson för att du delar med dig, av arbetet på Degerfors IF:s kansli och dig själv!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

 

 

 

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp