Snackis med Alexander ”Nutt” Andersson

14 juni, 2018 kl. 08:10

Under matchen mot Norrby IF den 14 maj skadade sig vår Alexander ”Nutt” Andersson så pass illa att han varit borta sedan dess. Vi träffade ”Nutt” under träningen i veckan för att ta reda på vad som hände och hur konvalescensen går…

Berätta, vad var det som hände med dig?
Ja det var ju under matchen mot Norrby och första halvlek. Jag fick ett uppspel och skulle vända mig om med bollen och fick en knuff så att jag ramlade och tog emot mig med handen och tummen vek sig bakåt. Jag kände väl att det gjorde ont och att det knäckte till i handen men jag fortsatte att spela hela matchen. Efteråt så blev handen väldigt svullen, självklart kände jag under matchen också att det gjorde ont men jag åkte inte in och kollade upp den förrän två dagar senare. Det visade sig att ledbanden var av, tummens ledband kan man väl säga, det som gör att man kan knipa och greppa grejer. Dagen efter så blev det en operation och sedan dess har jag varit gipsad.

För två veckor sedan fick jag ta bort det första gipset och också stygnen och då bytte de gips. Tanken är att jag ska vara gipsad i sex veckor men vi jobbar på att försöka hitta någon form av skydd som är så pass bra att tummen inte kan åka ut sitt läge. Skulle det ske så är det tydligen svårt att reparera den.

Det tråkiga är ju att kroppen kändes väldigt pigg och jag hade börjat att känna mig rapp och i form precis när det hände så det är surt! Det känns ju som en skitskada egentligen som inte har något med fotboll att göra.

Det som gör att jag inte kan spela fotboll är ju att jag inte har ett tillräckligt bra skydd med det här gipset och det är då sex veckor som det ska läka. Jag hoppas själv på att jag ska kunna få ta av gipset en vecka tidigare och kunna vara med och spela de sista två matcherna. Jag är med under träningarna och gör det mesta förutom fullkontakt, så jag får hålla igång så gott jag kan.

Tack till ”Nutt” och självklart hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande!

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
Retro Hood