Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Snackis med Norrköpingslånet Henrik Castegren

27 juni, 2018 kl. 15:08

Henrik Castegren lånades in till Degerfors från IFK Norrköping under juni månad och det är nu en match kvar innan sommaruppehållet och Henrik ska återvända hemåt. Vi tog oss en pratstund med Henrik för att höra vad han tycker om sin månad i Degerfors IF…

En summering av din månad i Degerfors IF och med endast en match kvar…
Mitt första intryck av gänget och föreningen var och är att det är en otroligt hjälpsamt grupp som bjöd in mig direkt till det sociala samspelet, så det var verkligen jätteskönt. Jag har inte bytt grupp på det här sättet tidigare, utan har varit i IFK Norrköping hela tiden och inte bytt miljö, så självklart var jag lite osäker på vad jag kunde förvänta mig. Jag är väldigt tacksam över sättet alla har tagit emot mig på! Innan jag kom till Degerfors så pratade jag väldigt mycket med Erik Lindell och det hjälpte mig att känna att jag ändå hade honom som jag känner sedan tidigare.

Du tog genast en plats på mittfältet och blev målgörare i matchen mot Värnamo…
Ja, det blev lite pang på och det var väl så att det jag kunde tillföra behövdes på en gång, så det var också skönt att känna att jag kunde bidra direkt och det är klart att det hjälpte att jag fick vara med och spela på en gång, man lär känna varandra på ett speciellt sätt när man spelar fotboll tillsammans. Det var kul att under första matchen på Stora Valla kunna göra mål, det var ju nästan en optimal upplevelse och verkligen jättekul!

Vem i laget är den som är roligast?
Ekroth och Götesson har en härlig deal mellan varandra och slänger mycket kommentarer emellan sig, det tycker jag är kul. Men Joel, han är en artist och han bidrar hela tiden med sig själv, han har inga filter och är sig själv hela tiden och han är rolig.

Vem i laget är det som alltid är sen till träningen?
Det är rätt så kul, för att Alan glider alltid in när det är fem minuter kvar med sina tofflor och sin tejpade fot. Vi brukar säga, var är Alan? Han kommer alltid med bara några minuter kvar! (skratt)

En match kvar…
Ja, jag åker hem direkt efter matchen på lördag. Sedan får vi se vad som händer i Norrköping, målet var att spela i Degerfors och bidra så mycket som möjligt och komma tillbaka hem i så bra form som möjligt. Det är i Norrköping jag vill vara och det är där jag vill slå igenom. Min tid här i Degerfors har varit en stor hjälp på vägen och sättet som Degerfors som klubb och lag har tagit emot mig, är jag oerhört tacksam över. Det är en härlig klubb med fina människor och min tid här är något jag kommer att ta med mig.

Du gjorde mål i din premiärmatch, tänker du avsluta med ett mål också?
Ja det får man väl hoppas på (skratt), nej det viktigaste är att vi fortsätter på det som vi hade mot Falkenberg så hoppas vi att vi kan ta tre poäng och en slutprodukt i matchen som vi inte hade mot Falkenberg med fint bollinnehav. Jag hoppas att både jag och laget kan avsluta vårsäsongen med en vinst, för det skulle vara välbehövligt, för det är en tät serie.

Vi tackar Henrik Castegren och hoppas på att han och laget tar tre poäng på lördag när vi tar emot IK Frej Täby på Stora Valla med avspark klockan 18:00

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

 

 

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp