Köp biljett till nästa hemmamatch MENY

Snackis med Erik Lindell inför vårens sista omgång

29 juni, 2018 kl. 07:10

Idag är dagen före sista matchen för vårsäsongen av Superettan och den femtonde omgången. Vi har snackat med vår högervinge Erik Lindell som varit skadad sedan mitten av februari, men som nu är tillbaka med full kraft och har spelat 90 minuter av alla matcher sedan dess. Hör Eriks analys av senaste matchen mot Falkenberg och vad han ska göra i värmen under sommaruppehållet…

Känner du att du är helt återställd efter din skada i foten?
Ja alltså, jag missade ju tre månader och var tillbaka i mitten av maj igen. Jag hade inte många träningar innan jag gick in och spelade match igen och jag spelade 90 minuter av varje match på en gång, det är klart att jag är 100% återställd men samtidigt så känner jag att det finns mer att ta av. I och med att det har varit ett tajt matchschema nu så har det varit svårt att träna hårt, för fokus ligger ju på återhämtning mellan matcherna. Sedan känner jag att sommaruppehållet kommer väldigt lägligt för mig, för då kommer jag att kunna träna upp mig i ännu bättre fysisk status. Så efter uppehållet så kommer jag att vara i min ”gamla” form, eller som jag var innan skadan om du förstår vad jag menar?

Hur mycket tänker man på den tidigare skadan och att den ska gå upp igen?
Egentligen ingenting alls. Det jag fått förklarat för mig är att när jag gjort den här operationen så är chansen att det ska hända igen extrem liten, så det är ganska safe. Det är klart att under de första träningarna var man lite nojig och man kände efter och så där men det släpper snabbt. Men kan inte springa runt och tänka på det hela tiden, då blir det fel fokus.

Hur gör man då för att hålla fokus rätt, tränar ni mentalt på något sätt?
Nej inte direkt någon mental träning, oavsett vinst eller förlust så tjänar man inte mycket på att älta eller fundera. Dagen efter så kan man kanske vara glad eller missnöjd över resultatet och prestation, men sedan är det bara att släppa och fokusera på nästa match för då spelar resultatet i den gamla matchen inte längre någon roll. Som fotbollsspelare är man aldrig bättre än sin senaste prestation…

Du blev ganska hårt ansatt under senaste matchen…
Ja, lite smällar fick jag och det var inte alltid jag fick domaren med mig. Det var en lite konstig match på det sättet, det var tufft men samtidigt fair.

En analys av senaste matchen mot Falkenberg…
Vi gör en bra prestation, framförallt under första halvlek då det känns som om dom knappt får låna bollen, samtidigt som vi inte skapar några superheta chanser men det är vi som sitter i förarsätet och har ett litet övertag. Sedan får de ett billigt mål i början av andra och då svänger det lite, de trycker på och kan kontra, vilket de kom hit och ville göra. Sedan är det klart att det är tungt, vi missar en straff och missar fler lägen och så får de 2-0 efter ytterligare en kontring. Det är en tung förlust för att jag tycker att vi gör en bra prestation, vi saknar lite tur och skicklighet. Det är något som vi saknat mot alla topplagen egentligen, vi har inte varit sämre än dom men kanske är det i båda straffområdena vi måste bli bättre, både offensivt och defensivt. Rent spelmässigt är vi inte sämre än topplagen. Så vi borde ha fått en pinne i alla fall.

Hur har det varit att ha Henrik Castegren här, ni är ju gamla bekanta?
Ja precis, vi har spelat ihop sedan vi var fem år gamla. När jag kom hit till Degerfors så var det första året som vi inte spelade tillsammans. Det har varit jättekul att ha honom här, vi är ett tajt gäng här som umgås väldigt mycket vid sidan av planen så det har varit lätt för honom att komma in i livet här också, även om det bara har varit för en kort stund.

Hur ser du på sista matchen på vårsäsongen, vi tar emot IK Frej Täby på lördag?Ja, det är en oerhört viktig match. Det är många lag under oss i tabellen som har börjat knappa in, vi har väl tappat lite uppåt och vinner vi den här matchen så har vi ändå gjort en klart godkänd vårsäsong tycker jag. Det är viktigt att kunna gå in i semestern med en positiv känsla och avsluta snyggt med en vinst.

Vad gör du själv under sommaruppehållet?
Det blir vila under de första dagarna. Sedan kommer det att bli mycket träning som sagt men annars kommer jag att tillbringa mycket tid hemma i Norrköping och så blir det eventuellt en sväng till Västkusten.

Vi tackar Erik Lindell och hoppas på att Eriks tanke slår in och Degerfors tar tre poäng i lördagens match mot IK Frej Täby på Stora Valla med avspark klockan 18:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

 

 

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
149 kr
Köp
Retro Hood
499 kr
Köp
Halsduk
199 kr
Köp
T-shirt
199 kr
Köp