Köp biljett till matchen Degerfors IF - GAIS 22/9 16.00 MENY

Roberth Björknesjö och Stefan Jacobsson sammanfattar vinstmatchen

30 juni, 2018 kl. 21:25

Sista matchen för vårsäsongen är nu över och Degerfors IF kunde kamma hem tre värdefulla poäng från mötet med IK Frej Täby på Stora Valla. Degerfors vann med 3-1 och målskyttar för hemmalaget var Erik Björndahl (2st) och Kevin Wright som enligt Cmores kommentator gjorde Superettans snyggaste mål! För IK Frej Täby blev nr 3 Martin Falkeborn enda målskytt. Så här sa IK Frej Täbys tränare Roberth Björknesjö och vår egen Stefan Jacobsson efter matchen…

Roberth Björknesjö: jag tycker att vi börjar rätt så bra och vi får en bra bild, vi vet att Degerfors är bra och jag tycker att vi har en bra organisation osv men sedan så kommer 1-0 målet lite olyckligt på oss där och den är tuff att få emot sig mot ett bra lag, tvåan där är det ju bara att lyfta på hatten och gratulera, det är en fantastiskt prestation och då hamnar vi i obalans och sedan kommer trean som ett brev på posten, så vi har väl en fem minuter där vi är rätt så svaga och tappar lite fokus. Sedan tycker jag att vi kommer in med lite kraft och sedan så blir det bara långbollar under den sista kvarten, vi mästrar inte med att spela oss till fler chanser, men vi har ett antal chanser att få göra en tre-tvåa och få ett medtryck men vi får gratulera Degerfors till vinst!

Stefan Jacobsson: Ja vi är nöjda naturligtvis, jag håller med Robban i det han säger. Matchen är jämn, det känns som om att vi har lite svårt att komma till chanser, vi har lite ställningskrig, lite låst. Vi får det första målet som är jätteviktigt i en sådan här match och lite från den energin så ramlar det ju in två mål till och då får vi en väldig medgång och chansen att kunna kontrollera matchen på ett bra sätt. Lite irriterat att det får en tre-etta i slutet för då vet man att skulle de gnaga in en tre-två som Robban säger här, då är det plötsligt jättematch igen. Från att ha tappat en given seger så kan det bli nervigt och då kan allt hända. Under andra halvlek så handlar det mest för oss att försvara oss på ett bra sätt och vi har en period under mitten på andra där de har lite tryck på oss och håller så när på att få till något, sedan tycker jag att vi hanterar det långa spelet bra. Jag kan väl tycka att vi borde ha hanterat vårt försvarsspel bättre under den andra halvleken men idag handlar det väldigt mycket om att få de här poängen och vi får tre, så jag är jättenöjd och det är skönt att gå till sommar vilan med den här segern i ryggen.

Stort Grattis till vårt kära DIF och tack för vårsäsongen!

Degerfors IF spelar igen den 31 juli och då borta mot Halmstad.

Nikola Ladan Nr. 7 Edition T-shirt
Retro Hood