Köp biljett till matchen Degerfors IF - GAIS 22/9 16.00 MENY

Här är våra vingspelare på kansliet

10 juli, 2018 kl. 05:00

I vår ambition att ge våra medlemmar och supportrar inblick i vår förening Degerfors IF, har nu turen kommit till tjejerna på Kansliet. Straxt innan Fulda och Pia, båda genuina eldsjälar och rödvita ut i fingerspetsarna gick på semester hann vi sitta ner med dem…

Fulda Nyström har arbetat på Degerfors IF:s kansli sedan 2002, men har själv inte någon fotbollsrelaterad bakgrund mer än att hennes son spelat fotboll och har ett stort intresse. Fulda är den som har varit anställd längst i föreningen just nu och arbetar i huvudsak med bokföring, löner och det administrativa. Under våra hemmamatcher är det ofta Fulda du träffar i spärrarna och vid biljettförsäljningen. – Från början hade jag egentligen inte alls något intresse för fotbollen men det får man ju med på köpet, säger hon och skrattar. Under ungdomstiden spelade jag basket, nu för tiden så springer jag och älskar att ta långa promenader, dansa zumba och andra har nu funderingar på att jag ska börja spela golf, fortsätter Fulda med ett skratt.

Ytterligare en del av kansliet sitter vid bordet bredvid oss, också en eldsjäl; Pia Kihl, hur hamnade du på Degerfors IF:s kansli?
Jag blev draftad av Patrik Werner faktiskt. Vi träffades på Degernäs Herrgård och Patrik sa till mig att jag skulle passa att arbeta på Degerfors IF. Så jag funderade en stund och tackade sedan ja till det. Jag har haft ett fotbollsintresse under hela mitt liv, min pappa var sportjournalist och skrev om all sport runt om kring här. Jag är i princip uppvuxen på Stora Valla och Nobelhallen i Karlskoga (skratt) och Gelleråsen också, jag idrottade och sportade själv också, jag spelade pingis på elitnivå som junior… men det är ju länge sedan! (skratt) Under min korta men intensiva fotbollskarriär spelade jag i AIK; Alkvetterns IK där jag spelade i backlinjen eller som anfallare men jag trivdes nog bäst som attackspelare där framme! Eftersom min man är rödvit ända in i själen så blev det snart en flytt till Degerfors, det är inte många hemmamatcher jag har missat genom åren.

Vad har du för arbetsuppgifter på kansliet?
Jag har hand om utskicken till medlemmar och våra medaljpartners. Inbjudan till våra matcher och så, och har även hand om en hel del samarbetsavtal med våra partners, säljassistent med kundansvar som det heter. Men när jag började så blev jag anställd enbart som säljare, nu är det mycket som har med hemsida och andra sociala media att göra, medlemsregister och tipsklubben, administrativt arbete tillsammans med Fulda alltså.

På fritiden spelar Pia golf och har 12 i handikapp. Båda tjejerna på vårt kansli arbetar som alla andra på Degerfors IF utöver sina tjänster mycket ideellt och då handlar det främst om alla förberedelser till matcherna, under matcherna och självklart efter match, det blir många timmar.

Fotboll för alla, alla till Valla!

Tack till Fulda och Pia för att ni delar med er till oss!

vs. GAIS
Lör, 22 Sep, 16:00